Gå til sidens hovedinnhold

- Send Roar til OL

Jan Erik Aalbu er ikke i tvil.

Norsk hoppsport har ikke hatt så altfor mye å glede seg over denne sesongen. Kun to ganger - av 14 mulige - har norske hoppere vært på seierspallen i verdenscupen. Det er derfor vanskelig å se altfor mange norske individuelle OL-medaljer i hopp.

Men lagkonkurransen i OL - der har Norge absolutt et mål om medalje.

Og nettopp derfor mener hoppernes tidligere sportssjef og Eurosports hoppkommentator, Jan Erik Aalbu, at Roar Ljøkelsøy må bli tatt ut til Vancouver-OL.

Tre sikre
Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren og Johan Remen Evensen er sikre kort på det norske OL-laget. Aalbu mener at Tom Hilde også må tas ut. Men hvis Hilde - eller noen av de andre - mister formen fullstendig under OL, da er Roar Ljøkelsøy den perfekte femtemannen i hopptroppen.

- Andreas Stjernen har gjort det bra når han har fått sjansen i år. Han ble nummer 19 på Lillehammer før jul. Så ble han nummer 17 og 22 i Sapporo. Men det er ikke resultater som gjør ham til OL-aktuell i år. Det får heller komme senere. I Sapporo manglet jo også 15 av de 20 beste i verdenscupen, sier Aalbu til Nettavisen.

- Til sammenligning har Roar en åttendeplass i verdenscupen i år. Han er en ringrev. Derfor mener jeg at Roar Ljøkelsøy bør komme med til OL. Hvis noen sliter i OL, hvis én av hopperne ikke har kontroll, vil det bli et voldsomt press på en unggutt i lagkonkurransen. Da vil jeg heller ha Roar med all hans rutine, legger han til.

- Tom Hilde har ikke lykkes så langt. Hvorfor må han med?

- Han vil komme sakte, men sikkert fram til mesterskapet. Jeg kommer til å dette av stolen hvis han ikke kommer med.

Les Aalbus faste blogg om hopp her. (ekstern lenke)

11 har fått sjansen
Foruten Jacobsen, Romøren, Remen Evensen, Hilde, Ljøkelsøy og Stjernen, har også Anders Bardal, Kenneth Gangnes, Akseli Kokkonen og Anders Fannemel tatt verdenscuppoeng for Norge i år. I tillegg har Vegard-Haukø Sklett fått sjansen i flere renn, men uten å få verdenscuppoeng.

- Det har vært en svak sesong så langt, men OL er ikke sted man tar med folk for å lære. Det kan man heller gjøre litt i verdenscupen, sier Aalbu om ungguttas sjanser.

Han er likevel spent foran tirsdagens NM i stor bakke i Granåsen.

- Hvis for eksempel Andreas Stjernen vinner der. Under dønn like forhold i et kvalitetsmessig godt renn, så vil jeg fortsatt mene at det man har prestert i verdenscupen er viktigst. Men det som da skjer, er at han sikkert får sjansen i helgas verdenscuprenn i Zakopane. Dit sender de sikkert de fem som kommer til å ende i OL - samt én ekstra mann.

Og får Aalbu det som han vil, får altså Roar Ljøkelsøy sjansen både i Zakopane og OL!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken