Sender Hammer på gull-trening

Foto: (FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)

Med Magnus Moan og Petter Tande sengeliggende og utslått, sender Frode Moen nå Kristian Hammer til Frankrike for å finne gullformen.

15.02.06 11:49

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Kristian drar til Courchevel og blir etter planen der fram til søndag. Kristian jobber ennå ikke på et høyt nok nivå i bakken. Derfor drar han til Frankrike for å få hoppet mange hopp i ro og fred. Det blir ikke nok med den offisielle treningen her, sier kombinertsjef Frode Moen til TV 2 Nettavisen.

Onsdag følger han lagkonkurransen som tilskuer, etter at Norge måtte trekke laget på grunn sykdom tirsdag ettermiddag.

Ingen bedring
Onsdag morgen var det ingen tegn til bedring for Magnus Moan og Petter Tande.

- De var, for å si det rett ut, skikkelig dårlige da jeg snakket med dem i morges. Ingen av dem hadde feber, men de har sår hals, hovne mandler og betente bihuler, forteller Moen.

Den individuelle OL-sprinten går ikke av stabelen før tirsdag til uka. Innen den tid håper Frode Moen å ha alle mann på beina. Og med Tande og Moan ute av trening, bruker han energien på å få Kristian Hammer og Håvard Klemetsen i form.

Moen har fortsatt troen på at Hammer kan bli en medaljekandidat, til tross for skral innsats i hoppbakken hittil i OL.

20 meter
- Det er faktisk ikke så veldig mye som skal til. Nå drar han til Courchevel, og da har jeg tro på at han klarer å senke skuldrene og slappe litt mer av.

- Hvor mye lenger må han hoppe for å kunne ta medaljer?

- 20 meter. Det kan høres mye ut, men det snur fort i skihopping. Som sagt er det små marginer.

Petter Tande og Magnus Moan holder seg innendørs onsdag og sannsynligvis torsdag. Men Frode Moen vil ha dem tilbake i trening så fort som mulig.

Nekter å gi opp
- Vi satser på å stille i de offisielle hopptreningene med alle som er så friske at det er forsvarlig. Før løpet i neste uke må også alle som skal gå, ha minst én skikkelig gjennomkjøring i langrenn, fastslår han.

- Er det realistisk å håpe på norsk medalje i sprinten?

- Vi skal prøve å reise kjerringa. Og nå er det i hvert fall ingen grunn til å gå rundt med høye skuldrer. Vi nekter å gi opp troen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.