Gå til sidens hovedinnhold

Sender returkampen likevel

Branns returoppgjør med Deportivo La Coruna blir vist likevel.

(iBergen.no) Mandag skrev iBergen.no at ingen TV-stasjoner i utgangspunktet skal sende Branns uhyre spennende returmøte med Deportivo La Coruna på torsdag.

Deadline i dag
To dager før kampen forhandles det fortsatt om TV-rettighetene.

TV 2, som sendte det første møtet mellom lagene i Bergen, er fortsatt i tøffe forhandlinger med spanjolene.

- Vi har satt en deadline til klokken 16.00 (tirsdag red.anm.) for vårt bud, sier fotballsjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, til iBergen.no tirsdag morgen.

Les mer om Deportivo-kampen i Henriks Syn:Nå gjelder det å tro.

I tolvte time ble det klart at TV 2 likevel kommer til å sende returkampen.

- De svarte ikke innen fristen, men nå er det klart. Vi kommer til å sende kampen på torsdag, sier TV 2 fotballsjef Vegard Jansen Hagen til ba.no.

Kampen skal ifølge nettstedet sendes på TV 2 Zebra klokken 21.00 torsdag kveld.

Kaotisk
Sportssjef i TV3 og Viasat 4 Stian Kleppo sa til iBergen.no mandag at de ikke kommer til å sende kampen. Først og fremst fordi kanalen skal sende Mesterligafotball tirsdag og onsdag denne uken, men også fordi kanalen har hatt veldig dårlige erfaringer med å forhandle med det spanske laget.

Akkurat det inntrykket sitter TV 2s fotballsjef også igjen med.

- Spania er som vanlig kaotisk og TV-rettighetene der nede er ennå ikke bestemt heller, sier han.

- Tar seg til rette
Daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, er svært oppgitt over situasjonen.

- Dette er veldig trist. Jeg vet at TV 2 prøver iherdig, men Deportivo har vist tidligere at de tar seg til rette. TV 3 reiste jo ned til Rosenborgs bortekamp mot dem i 2003, men endte opp med ikke å få lov til å sende kampen. Det er utrolig at en klubb kan gjøre dette i 2008 og jeg håper virkelig at UEFA tar grep her og sanksjonerer, sier en skuffet Dahl som selv ikke får sett kampen dersom den ikke sendes på TV.

Branns daglige leder sier videre at han har dårlige erfaringer med den spanske klubben.

- De kom jo aldri til trekningen i Monaco hvor lagene skulle diskutere TV-rettigheter osv. sammen. Det har jeg aldri opplevd før, sier han.

Mange Brann-supportere regner nok med at TV-striden skal løse seg og at bergenserne får sett kampen. Det skjer trolig ikke.

- Det har som sagt skjedd med Rosenborg før da de dro ned dit, så det er faktisk en reell mulighet for at ingen får se denne kampen. Det er trist, og Deportivo ødelegger fotballen med en slik oppførsel, fotball skal spres ut til folk og Brann spiller ikke bare for Bergen og Hordaland på torsdag, men for hele landet, understreker han.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta

Kommentarer til denne saken