RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sender skrekktaklingen til domsutvalget

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kiel McLeod blir trolig straffet knallhardt for taklingen på Eirik Skadsdammen.

Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund har bestemt seg for å oversende behandlingen av saken mot Kiel McLeod til domsutvalget.

Det bekrefter Norges Ishockeyforbund mandag kveld på sine nettsider.

Frisk Askers McLeod taklet Storhamars Eirik Skadsdammen svært stygt under et møte mellom de to lagene sist uke, og i ettertid har det vært mye oppstyr.

Administrerende direktør Svein-Erik Edvartsen sa følgende til Nettavisen etter kampen:

- Den taklingen er helt bevisst, den er med albuen og den er mot hodet. Hvis ikke det der fører til minst 20 kamper utestengelse, skjønner jeg ingenting.

McLeod traff Skadsdammen hardt i brystet, men det var det at han slo hodet i isen som gjorde mest skade.

Forbundet publiserte følgende vedtak mandag: «Disiplinærutvalget mener at den sanksjon som FA's spiller nr. 71 Kiel McLeod bør tilkomme for taklingen på motspiller overstiger den kompetanse Disiplinærutvalget har etter "Reglement Disiplinærutvalg/Fornyet behandlingsutvalg - karantene og sanksjoner, §3. Saken oversendes til Domsutvalget for avgjørelse».

Disiplinærutvalget kan altså kun gi maks ni kampers karantene, og sender det derfor videre til domsutvalget. Der vil trolig McLeod få en svært streng straff.

I 2011 fikk Vålerengas Steffen Thoresen knallhard straff for sin takling på Lørenskogs Eerikki Koivu. Thoresen ble tildelt 20 kampers karantene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere