RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte gull i retur etter idiot-erklæring

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Inge Bråten føler seg stemplet som idiot av sentrale folk i langrennsmiljøet. Nå har han sendt Skiforbundets gullmedalje i retur til langrennskomiteen.

Bråten trente det norske herrelandslaget i langrenn til en bråte gullmedaljer på begynnelsen av 90-tallet. I midten av desember i fjor gikk landslagstrener Krister Sørgård ut i Dagbladet og sa at ingen i langrennsmiljøet tok Bråten alvorlig lenger, og at suksesstreneren var «redd for å bli glemt».

Ingen støtte
Det likte Bråten dårlig. Men han fikk ingen offentlig støtte eller beklagelse fra noen i Skiforbundets ledelse. Det gjorde at Bråten leverte inn Skiforbundets gullmedalje, som han fikk i 1995, til langrennskomiteen.

Bråten vil ikke kommentere reaksjonen. Krister Sørgård sier til Dagbladet at han ikke har dårlig samvittighet for det han sa 15. desember.

- Jeg står hundre prosent for det jeg sa. Jeg gjorde meg ferdig med saken dagen etter at den sto på trykk, da jeg og Bråten hadde noen debatter i radioen. Så jeg ønsker ikke å si noe mer, sier Sørgård.

Bare tull
Bråket begynte etter at Bråten i en artikkel i magasinet Skisport skrev at klassisk langrenn burde legges ned, og at fristil er framtida.

- Bråten kommer jo bare med tull. Hadde han enda kunnet argumentere for utspillene sine, skulle jeg gjerne diskutert med ham. Nå blir det bare for dumt. Det er svært få i langrennsmiljøet som tar det han kommer med seriøst, sa Sørgård den gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere