RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte Tottenham til himmels

Foto: IAN KINGTON/SCANPIX
Sist oppdatert:
Spurs er for fullt med i gullkampen.

TOTTENHAM - EVERTON 2-0:
Harry Redknapps Tottenham har virkelig imponert i årets Premier League-sesong, og for første gang på lenge snakkes det nå om gull på White Hart Lane.

For før onsdagens hengekamp mot Everton, som var utsatt pågrunn av opptøyene i London i fjor, lå Spurs kun tre poeng bak serietoer Manchester United.

Og Spurs viste onsdag kveld at de har lyst til å kjempe i toppen.

Tottenham stilte uten blant annet Scott Parker som har storspilt på midtbanen til Spurs denne sesongen, men den engelske landslagspillerens skadefravær hindret ikke Tottenham i å ta tre nye viktige poeng, da Spurs slo Everton 2-0.

Dawson storspilte i comeback
Mens Scott Parker var ute med skade, var derimot Michael Dawson tilbake etter å ha vært 4 måneder på sidelinjen.

Midtstopperen virket å ha full kontroll på Everton og var strålende fornøyd etter kampen.

- Jeg er lettet over å være tilbake på banen. Å få tre poeng og andreplass i kveld er fantastisk, sa Dawson til TV 2.

Midtstopperen tror Tottenham kan kjempe i toppen helt til slutt.

- Vi må fortsette å jobbe hardt og spille godt. Og fortsetter vi å vinne tre poeng så er vi helt med i toppen, sa Dawson.

Det var riktignok Everton som fikk kampens første sjanse da Louis Saha prøvde seg på et skudd etter kun 2 minutter. Skuddet gikk hårfint utenfor.

Utover omgangen tok hjemmelaget kommando og presset et skadeskutt Everton-lag, men slet med å spille seg til de store sjansene.

Etter 26 minutter kom likevel den første store sjansen da Gareth Bale kontret og sendte Emmanuel Adebayor alene med keeper. Togoleseren klarte dessverre ikke for hjemmelaget å sette ballen i mål.

Viktig Lennon
Ti minutter senere skulle det gå bedre for Spurs. Benoit Assou-Ekotto sendte som Stig Inge Bjørnebye gjorde for «Drillos» på 90-tallet en flott langpasning fra sin venstrebackposisjon.

Ballen havnet hos Aaron Lennon som tok ned ballen inn mot sekstenmeteren og satte den bak Howard i Everton-målet. Dermed stod det 1-0 til hjemmelaget.

Aaron Lennon ble før jul skadet, og viste i kveld hvorfor Tottenham-fansen savnet ham under skadefraværet, da han hele tiden var en trussel mot Everton-forsvaret.

Spurs fortsatte å presse etter scoringen, men klarte ikke å doble ledelsen før pause.

I andreomgang var det tydelig at det var hjemmelaget som ville mest. Allerede etter 50 minutter kontret Bale som så mange ganger før og forsøkte seg med et skudd, som dessverre for hjemmelaget gikk rett på keeper.

Bare tre minutter senere var Tottenham igjen nære scoring da, Ekotto fant Lennon, men målscoreren fra første omgang klarte ikke å sette ballen i mål.

Ekottos kveld
I stedet ble det Ekotto som måtte gjøre jobben. Og for en måte han gjorde det på. Etter 63 minutter fikk kameruneren ballen på midten og fant ingen pasningsalternativer.

Dermed bestemte han seg for å skyte fra nærmere 35 meter. Noe som ikke var et dumt valg.

Assou-Ekotto fikk drømmetreff og dunket ballen i mål bak en fortvilet Howard.

Vant fortjent
Etter drømmescoringen virket hjemmelaget komfortable og man trodde mer på 3-0 enn 2-1.

Everton var riktignok noe uheldige da de ikke ble tildelt straffe etter 82 minutter, men da dommeren blåste av etter 90 minutter, var det Tottenham som hadde vunnet fortjent.

Spurs har nå like mange poeng som Manchester United på annenplass, og ligger kun 3 poeng bak serieleder Manchester City.

- Ingenting er umulig
Tottenham-manager Harry Redknapp var strålende fornøyd etter kampen. Redknapp sier han har troen på at Spurs kan gå helt til topps.

- Vi er der oppe. Hvem vet? Ingenting er umulig. Du må bare fortsette å tro, og utenom det så beundrer jeg måten vi spiller på. Om du ikke gjør det, trenger du ikke se på fotball, sa en fornøyd Tottenham-manager Harry Redknapp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere