Gå til sidens hovedinnhold

Sendte VIF til himmels

Glenn Roberts (19) fra Trosterud herjet med Bodø/Glimt og scoret tre mål i semifinalen.

VOLDSLØKKA: På lørdag spilte stortalentet for juniorlaget på en regntung Voldsløkka og hurtigtoget var i en klasse for seg. Med tre fine scoringer sendte 19-åringen Vålerenga til NM-finalen, som spilles i Kristandsund 4. november mot Start.
Og klubben har ventet lenge. Forrige gang Vålerenga spilte NM-finale for juniorer var i 1968.
Semifinalehelten var fornøyd med seieren, og Roberts forteller til Øskantavisa at han det var moro å kunne bidra på juniorlaget igjen.
– Det er alltid deilig å score. Det skaper selvtillit, sier goalgetteren.

Nervøs åpning

Men han mener bestemt at laget ikke spilte noen god kamp tross seier. Roberts forteller at laget må opp mange hakk hvis Start skal slås.
– Vi leder ufortjent til pause. I 2. omgang fungerte det litt bedre. Kampen var jevn, men når Bodø/Glimt fikk to spillere utvist tok vi fullstendig over.
Kampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt var aldri velspilt. En bløt og tung Voldsløkka må ta mye av skylden for kamputviklingen, men oppgjøret var likevel fylt med nerve og spenning. Vålerenga ledet til pause etter et akrobatisk brassespark av nevnte Roberts.
– Før start var gutta rolige, men når kampen ble blåst i gang var det tydelig at de var preget av alvoret. Det var mange som spilte med litt for høye skuldre i starten av oppgjøret. Det løsnet heldigvis utover i kampen, sier lagets trener Andreas Holter.

Stolt Aalbu

I 2. omgang startet gjestene best, men det tok ikke lang tid før Vålerenga hevet seg og tok over banespillet. Bodø/Glimt fikk to direkte røde kort et stykke ut i omgangen, og derfra og ut handlet det meste om Roberts og Co. 2-0 kom på straffespark etter at nevnte Roberts hadde satt den sikkert i mål. Ti minutter seinere var spissen frampå igjen. Roberts rykket fra alle på kanten av 16-meteren og satte ballen kontant i langhjørnet.
– Vi spiller langt under pari, men vi viser at vi har enkeltspillere med gode kvaliteter, sier Holter, som har vært junior- og rekruttrener siden 2001.
Sportsdirektør i Vålerenga, Jan-Erik Aalbu, fulgte lørdagens semifinale og han var godt fornøyd med morgendagens helter.
– Å komme til en cupfinale på juniornivå er veldig bra. Det gleder hele klubben, men det gjør også junioravdelingen vår mer attraktiv, sier Aalbu og fortsetter:
– Før sesongen sa jeg at vi skulle til cupfinalen, men jeg sa ikke med hvilket lag, ler sportsdirektøren.

Tippeligaspill

Kampens store spiller, Glenn Roberts, har ifølge seg selv hatt en tung sesong i Vålerenga-drakta. Lite spilletid på A-laget er årsaken til dette. Kun to kamper fra start i årets Tippeliga er alt kruttønna fra Groruddalen har å vise til. Nå ser talentet, som var på besøk hos Chelsea i fjor vinter, framover. Han er på ingen måte fornøyd med å spille rekruttfotball i 2. divisjon.
– Jeg jobber hardt hver dag og det er en A-lagsplass jeg kjemper for. I fjor var det moro å bare være med i troppen, men nå blir jeg skuffet hvis jeg ikke får spille. Jeg må bare fortsette å stå på, sier han.
Har du tro på seier i NM-finalen mot Start?
– Vi går selvfølgelig for seier, men vi må heve oss. Jeg har alltid hatt lyst til å vinne NM med juniorlaget. Nå er det opp til oss selv, svarer Glenn Roberts bestemt.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet