ECUADOR-SENEGAL 1-2:

Det var vinn eller forsvinn da Senegal og Ecuador møttes til en ren duell om hvem som ville gå videre fra gruppe A.

Ecuador lå ett poeng foran motstanderen før kampen begynte, og kunne klare seg med et uavgjortresultat, men det var Senegal som tok det første stikket.

20 år gamle Piero Hincapie har levert strålende dette mesterskapet, men var uvøren og klønete da han felte Ismaïla Sarr innenfor 16-meteren. Senegaleseren vart iskald, og la ballen kontrollert ned i det høyre hjørnet.

Les også: Gakpo herjet igjen da Nederland sikret gruppeseieren

Like etter scoringen ble Ecuadors toppscorer Enner Valencia liggende og vri seg i smerte etter en duell med Ismael Jacobs. TV 2s kommentatorer poengterte at det ikke var noe feil med duellen, og anklaget 33-åringen for forsøk på filming.

– Det er ikke snakk om frispark! Slutt å tull, utbryter Morten Langli.

Spissen holdt seg til sitt høyre kne, noe vi har sett flere ganger denne turneringen. Flere ganger i løpet av mesterskapet har stjernen ligget nede med tilsynelatende samme skade, men han har blitt værende på banen ved samtlige anledninger.

Ecuador øynet håp om avansement da Brighton-spiller Moisés Caicedo ekspederte ballen i mål på bakre stolpe etter en corner, men senegaleserne svarte like etter.

Målscoreren virket fortsatt å være i lykkerus etter utligningen, og mistet fullstendig markeringen på et frispark imot. Ballen ble headet ned til kaptein Kalidou Koulibaly, som satte inn sitt første landslagsmål i sin 67. kamp.

På kapteinsbindet hadde Chelsea-spilleren «19», som er draktnummeret til avdøde Pape Bouba Diop, som døde for nøyaktig to år siden.

Diop spilte 62 landskamper og er Senegals mestscorende i VM-sammenheng.

– Senegal har vært det beste laget, og går mot en fortjent seier, var Simen Stamsø Møllers dom i det tiden bikket fulltid.

Seieren gjør at Senegal tar andreplassen i gruppe A, og dermed møter vinneren av gruppe B i 8-delsfinalen.

Nederland slo Qatar oppskriftsmessig 2-0, og tok med det førsteplassen i gruppa.

Les også: VM-fansen avsløres av detaljer på bildet. Sannheten om dem er merkverdig