RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TØFF AVGJØRELSE: Marit Bjørgen står over lagsprinten. Det gjør at hun ikke har mulighet til å slå Jelena Välbes rekord fra 1997.
TØFF AVGJØRELSE: Marit Bjørgen står over lagsprinten. Det gjør at hun ikke har mulighet til å slå Jelena Välbes rekord fra 1997. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Senker skuldrene uten Bjørgen

Sist oppdatert:
- Det hadde vært veldig mye press, sier Maiken Caspersen Falla.

- Jeg tror jeg kommer til å senke skuldrene mer når Marit ikke skal gå. Det hadde vært veldig mye press.

Ordene kommer fra Maiken Caspersen Falla, som sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen skal forsvare Norges ære på lagsprinten.

Tirsdag morgen ble det nemlig bestemt at Marit Bjørgen ikke går lagsprinten onsdag.

Falla vil ikke tenke på hva slags press det ville vært å gå sammen med verdens beste kvinnelige skiløper.

- Hadde jeg gått sammen med Marit, hadde jeg nok gått ut med en liten ledelse på hver etappe. Det kan være utfordrende, sier Falla.

Medaljesjanse
Sprinttrener Jon Arne Schjetne tror Norge kan gjøre det bra, til tross for at Bjørgen ikke skal gå.

- På en veldig god dag tror jeg vi kan være med i kampen om medalje, sier Schjetne. Han mener Finland er store favoritter, mens Norge er i en utfordrergruppe sammen med lag som Slovenia, Sverige og Italia.

Det er lett å forstå hvorfor Falla mener det ville vært et visst press å gå sammen med Marit Bjørgen.

- Jeg kan ikke forstå at vi noen gang har sett en bedre langrennsløper, sa Berit Aunli etter Marit Bjørgens tredje VM-gull mandag. En historisk seier, da ingen nordmenn tidligere har tatt tre individuelle gullmedaljer i ett og samme VM.

- Det er urettferdig å sammenligne Charlotte Kalla med Bjørgen. Av og til kommer det frem slike mennesker, det er som med Usain Bolt i friidrett. De har et medfødt talent de har klart å forvalte, sa den tidligere svenske verdenscupvinneren Mathias Fredriksson.

En av verdens råeste
Det er liten tvil om at Marit Bjørgen har bekreftet antakelsen om at hun er en av verdens råeste kvinnelige idrettsutøvere. Tre gull på tre distanser så langt i VM taler sitt eget språk.

Mange har derfor snakket om seks Bjørgen-gull dette VM. Det ville i så fall vært ny rekord, da den nåværende rekorden innehas av russiske Jelena Välbe med fem gull fra VM i Trondheim 1997.

Den muligheten er nå borte. Bjørgen går ikke lagsprinten for kvinner.

- Marit hadde et utrolig tøft løp i går, hun måtte virkelig ned i kjelleren. Marit vil være så optimalt forberedt som mulig til stafetten og tremila, og trenger den ekstra hviledagen for å være maksimalt forberedt til de siste distansene, sier landslagstrener Egil Kristiansen på pressekonferansen.

- Sterkt lag
Og avkrefter at det kun var Bjørgen selv som tok avgjørelsen.

- Det var ikke bare hennes valg, vi hadde et lite møte på det i går kveld, sier Kristiansen.

- Astrid og Maiken er i god form, og begge har vært på pallen i klassisk sprint i år, så vi føler at vi har et sterkt lag som kan kjempe om en medalje, sier sprinttrener John Arne Schjetne.

Etappefordelingen blir klar før klokken 15 tirsdag.

- Jeg har mest lyst til å gå først, sier Maiken Caspersen Falla. Og med tanke på Astrid Uhrenholdt Jacobsens rutine, blir det nok fort Oslo-jenta som får ankeroppdraget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere