*Nettavisen* Sport.

Senker storfavoritten?

Foto: hesteguiden.com

Thai Tanium var veldig svak på Sørlandet på søndag, og da satser vi på at andrevalget Ronald Star er en vinner med løp i kroppen.

23.02.10 13:44

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

I regi Øystein Tjomsland fikk 7 Thai Tanium et voldsomt oppsving, men innsatsen til tredje på ordinære 17.9 full vei på søndag kan tyde på at formen kan være litt på hell. Selv om det gikk fort til slutt fremme i front med Loverboy Pellini (11.5 siste 500) i det løpet syntes vi Running Sea-sønnen burde vært bedre, og lekkert til i V5-4 i kveld står 6 Ronald Star.

Sistnevnte var klart godkjent i årsdebuten til tredje, og løp i kroppen har normalt gjort veldig godt. 8-åringen er veldig kvikk i vei på voltestart, og vi mistenker at Rune Wiig får overta føringen i løpet på et relativt tidlig tidspunkt fra stallkamerat 2 Moreno. I så fall skal seiersjansene være svært gode, og vi klemmer til med et friskt bankerspill!

Valgets kvaler
Det er mange store favoritter på farten i denne rebusen, og vi led lenge valgets kvaler om vi skulle gå for samlebonger over hele fjøla eller ei. All den tid vi spiller en så frisk banker satser vi på å få V5`en en gang på våre to største spilleforslag, og det skal ikke skje mye rart i de øvrige løpene før utbetalingen skyter i været slik markeringsoversikten ser ut for øyeblikket.

Lar seg neppe slå feilfri
Nei, uten uhell vinner 5 Mastery As V5-1, og vi garderer ikke på vårt minste spilleforslag. Lemon Dra-sønnen ble matchet i knalltøffe omgivelser hele veien som 3-åring, og i et grunnlagsløp på Forus skal det dreie seg om en solid vinnersjanse.

4-åringen rapporteres å trene flott foran sin debut for sin nye trener Rune Wiig, og det skal bli spennende å se hva denne kapable krabaten kan prestere i kveld. På en kjapp sprint har uansett ikke storfavoritten rå til noen feiltrinn underveis, og når han står med tre disk i raden tyr vi til garderinger på våre to største forslag.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Øvrige vurderinger
V5-2: Vi finner fire vinnerkandidater i dette løpet, og en naturlig favoritt etter sin flotte innsats i debuten for dyktige Geir Mikkelsen må 3 Made Your Choice bli. Credit Winner-datteren satt bom fast i rygg leder med vinnerkrefter ved den anledningen, og løp i kroppen etter meget lang pause bør ha gjort godt.

Treneren utalte dog i forkant av det løpet at 4-årshoppa er litt redd de andre hestene, noe som gjør sitt til at vi gjerne vil se favoritten i noen flere løp før vi setter hele budsjettet på henne. Lekkert til på strek står 2 Silver Bullit, og den lovende Super Arnie-sønnen er hesten å fange fra spiss.

V5-3: Favoritten 2 Golden Tibur var veldig fin ved sin seier på fine 17.5 full vei sist, men her blir Soir Des Tibur-datteren overflydd ned startsiden. I et lite felt bør det uansett løse seg greit underveis, og den formtoppede 5-årshoppa er således hesten å stå i mot til slutt.

Merkelig lite spilt med sine skarve 10 % er 6 Lady Piaf, og 4-årshoppa er etter vårt skjønn en av dagens mest spennende objekter. Sele-traveren var veldig positiv til sølv sist, og tet fra start til mål i kveld er slett ikke noe usannsynlig scenario, i et løp hvor vi krysser av for alle seks startende på vårt største spilleforslag..

V5-5: Vi er rimelig trygge på at vi har krysset av for vinneren på våre seks utvalgte på vårt største spilleforslag, men en overspilt favoritt mener vi 7 Førlands Blesa er med sine voldsomme 80 %! Pål Even-datteren vant med full kontroll på fine 29.4 over en sprint i den siste starten, men i kveld er det snakk om helt andre forutsetninger. Distanseøkningen er ingen fordel, og kusken er vel ikke heller av de mest drevne når det gjelder dagens startmetode.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 80, 320 og 1008 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Det minste forslaget er en samlebong, og vi forsøker her å ta V5`en 5 ganger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.