Gå til sidens hovedinnhold

Senket Birmingham - igjen

Gabriel Agbonlahor er blitt rivalenes store skrekk.

BIRMINGHAM - ASTON VILLA 0-1:

Birmingham og Aston Villa møttes til hatkamp i den engelske millionbyen søndag, men selve matchen ble et aldri så lite antiklimaks.

I alle fall i 84 minutter.

Så dukket «Birmingham-dödaren» Gabriel Agbonlahor opp, og avgjorde kampen med god hjelp fra John Carew.

Nordmannen styret et innlegg fra Ashley Young tilbake til Agbonlahor, som fikk en enkel jobb med å heade ballen inn i nettet bak Birmingham-keeper Joe Hart.

Dermed scoret kraftspissen for tredje gang på rad i et oppgjør mot rivalene fra sentrum, og Martin O' Neills gutter blander seg inn i tetstriden i Premier League med ni poeng på fire kamper.

Carew sørget for liv
Men lenge slet gjestene med å skape noe på St. Andrews.

Birmingham hadde det spillemessige overtaket i en kjedelig førsteomgang, uten at heller de klarte å produsere noen store muligheter.

Det var først da John Carew, som startet kampen på benken, ble byttet inn i det 71. minuttet at det begynte å skje noe i lokaloppgjøret.

- Det var ikke bare Carews tilstedeværelse, men bidraget hans. Vi forsøkte å gå for seier da John kom innpå, foreller Martin O'Neill til Sky Sports.

Et innlegg fra Ashley Young tolv minutter før slutt traff Steve Sidwell, men headingen fra kloss hold gikk rett på keeper Hart.

Like etterpå var det James Milner sin tur til å prøve seg, men skuddet gikk like utenfor stolpen.

Så dukket altså spissparet Carew/Agbonlahor opp og sørget for at Aston Villa tok ledelsen, seks minutter før full tid.

- Vi hadde noen sjanser etter dette, men jeg aksepter det faktum at Birmingham måtte frem for å forsøke å slå tilbake, sier O'Neill.

Kunne scoret på overtid
Etter scoringen fikk gjestene sjansen til å doble ledelsen både en og to ganger, men denne gangen var ikke de to på topp like heldige.

Først ble Gabriel Agbonlahor spilt alene gjennom med keeper, men den svake avslutningen gikk over mål.

Så, to minutter på overtid, var det John Carew sin tur, i en nærmest identisk situasjon. Men i stedet for å avslutte, sentret nordmannen ballen uselvisk videre mot James Milner.

Pasningen var imidlertid for lang, og Aston Villa måtte nøye seg med en 1-0-seier - noe som var nok i massevis til å sende laget oppover på tabellen.

Etter den horrible sesongstarten med 0-2 hjemme for Wigan har laget skjerpet seg, og står nå med tre strake seirer og sjetteplass på tabellen.

Birmingham på sin side står med ett poeng på sine tre siste kamper, og må muligens forberede seg på kjempe for å overleve årets sesong i Premier League.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken