*Nettavisen* Sport.

Senket Chelsea, hyllet moren

Foto: Scanpix

Chelsea-dödaren Carlos Tévez fortsetter å glede sin gamle mor. Og en og annen City-supporter.

25.09.10 17:52

MANCHESTER CITY-CHELSEA 1-0: Carlos Alberto Martínez var han født, men etter en krangel mellom hans to klubber som junior, All Boys og Boca Juniors, skiftet City-spissen til sin mors etternavn.

Forhåndsbestilt bursdagshilsen
Siden har han vært kjent som – og fryktet som – Carlos Tévez, og lørdag fikk han sjansen til å hylle sin mor på ny.

«Gratulerer med dagen, mamma», hadde han skrevet på trøya under City-drakta, og med sin vane med å score mot Chelsea var det ingen overraskelse at han lørdag fikk anledning til å vise fram den hjemmesnekrede beskjeden.

Carlos Tévez scorer nemlig for moro for tiden, hadde 24 nettkjenninger på sine 28 siste kamper før Chelsea-oppgjøret, og fem på sine siste fire kamper mot London-milliardærene. Selvsagt kom det enda ett, i en kamp som kunne vippet begge veier.

Chelsea kom best i gang, men klarte ikke å skape mye i en sjansefattig førsteomgang. Nærmest var Branislav Ivanovic med sin heading i tverrliggeren, men Joe Hart plukket returen.

Chelsea har imponert kraftig, med fem strake seirer i årets Premier League-start, men kom i realiteten til sin første, skikkelige test siden april (!) da de lørdag møtte City i Manchester. Den ble ikke bestått – selv om London-laget var gode, klarte de aldri å få skikkelig kontroll på de blåtrøyene fra nord, og når man har en spiller som Carlos Tévez på laget, vet man at motstanderen alltid vil bli farlig.

Kanonscoring
Argentinerens scoring var nemlig en riktig lekkerbisken.

Ramires rotet det til for seg selv, Yaya Touré sendte en god ball gjennom til Tevez, som satte fart fra midtbanen og avsluttet på iskaldt vis – mellom beina på Ashley Cole og via stolperoten, utakbart for Petr Cech.

Begge lagene hadde vært noe forsiktig før scoringen, etter åpnet den opp – uten at Chelsea klarte å skape de helt store sjansene.

Arbeidsseier
Dermed ebbet kampen ut med 1-0 til vertene, og Chelsea gikk på sitt første ligatap for sesongen. City er på sin side à poeng med Arsenal og Manchester United, men med én kamp mer spilt.

- Det hadde vært veldig vanskelig om vi hadde kommet ti poeng bak Chelsea i dag, og trengte denne seieren.

- Vi må fortsette å jobbe hardt og bygge videre på dette, sier Nigel de Jong til Sky Sports/TV2.

Nøkkelen lå i stram, defensiv organisering, mener nederlenderen.

- Du så hvor bra vi jobbet over hele banen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.