JERV-HØDD 2–1 (0–0)

LEVERMYR (Nettavisen)- Man har et ansvar ovenfor publikum og folk som ser på dette, i forhold til å dra ned tempoet og ta ut all rytme av kampen hele veien. At man gjør det når man leder med ti minutter igjen skal jeg ikke si noe på. Hødd bruker nesten 40 sekunder på hver eneste ball som er ute. Det er ren sabotasje, og det virker som de ikke er interessert i å vinne selv. Det er flaut på fotballens vegne. Jeg har sjelden sett et lag drøye så mye i en hel kamp. I første omgang er det sikkert ti minutter med ren uthaling av tid, sier Jerv-trener Arne Sandstø til Nettavisen etter 2-1-seieren hjemme mot Hødd.

Der Ange Mutsinzi stanget inn seiersmålet på en corner på overtid.

- Tre poengere har vi ikke fått for mange av så dette smakte godt. Jeg syns vi har ballen mest, og er best i det meste, men gjør det litt vanskelig for oss selv. Vi velger litt vanskelige løsninger før pause, men tar noen grep i pausen for å endre på det, sier Sandstø videre.

Les mer:

Ikke hørt dummere

Hødd-trener Ørjan Heiberg stiller seg sterkt undrende til sin trenerkollegas fokus etter å ha fått seieren på overtid.

- Det er det dummeste jeg har hørt med et slik fokus etter å ha vunnet på overtid. Om det gikk bort et minutt eller to for å flytte innkasteren vår rundt i første omgang, får det så være. Jeg er sikker på at Sandstø brukte noen triks som underdog i Eliteserien i fjor selv. Jeg syns Jerv er et bra lag, og det er ikke flaut å tape for de, starter Heiberg.

Han så laget sitt miste seieren på overtid hjemme mot Fredrikstad, og uavgjort ryke på langt over ordinær tid i Grimstad. Det kunne like godt vært seks poeng som det ene de nyopprykkede fra Ulsteinvik sitter igjen med.

- Prestasjon vår mot et lag som spilte i Eliteserien i fjor er solid. Det er surt at det blir 1-2 på overtid, men vi går litt for det på slutten vi også. Typisk at scoringen skjer på en dødball etter intervjuet med Nettavisen før kampen, men bygger vi videre på dette ser det veldig spennende ut. Jeg tror vi står godt inn mot sommer og høst om vi leverer lignende prestasjoner, sier Hødd-trener Ørjan Heiberg.

Jevnt og tøffe tak

Jerv-treneren gjorde én endring på laget som spilte 1-1 mot Kristiansund sist serierunde. Erik Grønner kom inn for Jeremy Cijntje. Leiesoldaten fra Sogndal, som åpnet sin målkonto i Jerv fra straffemerket i onsdagens cuprunde, fikk sjansen i spann med Samuel Pedro på topp hos hjemmelaget.

Med tre hjørnespark de første fem minuttene ble Hødd bydd inn på grøten, og på det andre forsøket kom Isak Skotheim til avslutning i bølge nummer to. Der måtte Øystein Øvretveit slå unna til corner med en god parade nede i korthjørnet sitt.

Ellers var det langt mellom antydningene til målsjanser og finspill på Levermyr de første 45 minuttene

Offensivt lugget det veldig for hjemmelaget, der Hødds sisteskanse Andersen fikk god hjelp til en rolig omgang av sine iherdige ryddegutter foran seg. Det så veldig nesten ut for Jerv.

Nærmest kom Jerv fire minutter før pause. Kaptein Wichmann slo inn foran boksen, der Samuel Pedro forsøkte å få avsluttet trass riving og sliting i drakta. fra Hødds forsvarere. Dermed fikk gjestene avklarert. Med VAR på jobb hadde trolig vertene fått sjansen fra straffemerket der.

Se høydepunktene her:

Minuttene senere slo keeper Andersen en lang ball opp i bakrom. Der Torbjørn Kallevåg startet på løp mot Torje Wichne, som gulvet Hødd-angriperen rett utenfor egen boks. Hødds spillere skrek på rødt kort, men stopperen slapp unna med det gule kortet.

Frisparket kom ned med snø på via muren i nevene på Øvretveit.

Dermed 0-0 - som egentlig var veldig lite å si noe på til pause. De knappe 1500 betalende på tribunen fikk anledningen til å gå å handle inn noe oppkvikkende i kiosken.

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

To tette

Et Jerv-lag uten seier siden 22.april hadde sett seks strake kamper seiersløse før oppturen i cupen borte mot 3.divisjonslaget Mandalskameratene i midtuken.

Der de gule fikk brukt flere unggutter, og sårt spart halvskadde spillere. Mot Hødd kom første spillerbytte i det 79. minutt. Da kom Ugland på for Sondre Auklend, før Jeremy Cijntje erstattet Erik Grønner fem minutter senere.

- Vi har de spillerne vi har, og det er det beste vi kan gjøre slik situasjonen er nå, sier Sandstø, uten å ville utbrodere noe nærmere rundt den allerede kritiske skadesituasjonen i Grimstad-klubben.

Der det sist uke ble klart at Erlend Hustad skal opereres i starten på juni. Dermed blir spissen ute enda lenger enn først antatt. Det var bare den siste dårlige nyheten i en rekke like lang som et vondt år fra sykestuen på Levermyr.

Les mer:

Så langt i år har Hødd skåret fem dødballmål og sluppet inn tre. Andre omgangs første sjanse kom da også etter en dødball, der midtstopper Thomas Lilo headet rett over Jerv-målet fra fem-seks meters avstand.

I motsatt ende svarte Andrè Richstad med et farlig skudd.

Før forløsningen skulle komme på Levermyr.

Først var det Albert Scriven som serverte Peder Neersveen på 12 meter, og årets første nettkjenning for den tidligere Elverum, Hamkam og Arendal-spilleren var et faktum.

Deretter svarte Jerv som de gjorde i hjemmekampene mot Fredrikstad og Kristiansund. Det med ei kule fra 23 meter. En stillestående Torje Wichne hamret læret opp i lengste vinkel med Andersen hengende etter som en sprellemann. Dermed 1-1 i det timen ble rundet i Grimstad, der Jerv var på sporet av sin fjerde strake uavgjorte Obos-kamp.

Det hadde ikke vært mange sjansene å snakke om så langt i knokkelkampen, men målet til Wichne vil det gå gjeteord mellom bedehusene på Sørlandet i lang tid framover.

- Jeg scoret et lignende mål mot Brann i playoff-finalen i 2021, så det var på tide med et nytt mål. Jeg ser at keeper ikke står helt i balanse, så jeg prøver et skudd. Følelsen i det ballen forsvinner av foten er ekstremt bra, og det kjennes sinnsykt godt med å bidra til å snu det til seier, sier Torje Wichne.

Les også:

Dødball-helten

Sander Munkeby Sundnes sine enorme innkast, som har skapt store problemer for motstanderlagene, ble løst godt av Jervs defensiv ved alle åtte anledninger.

- Vi har ikke hatt så store problemer på dødballer i år. Vi har faktisk vært betraktelig bedre begge veier, og scoret mer i år enn i fjor, sier Sandstø videre.

12 minutter før full tid fikk så Samuel Pedro inn en styring med helen på avslutningen fra Sondre Auklend. Andersen ble tvunget ut i full strekk for å slå unna til corner. I en kamp som brått bølget fram og tilbake, og skrek etter en vinner.

Bønneropene ble hørt på overtid på Levermyr, der et hjørnespark fra høyre ble stanget nådeløst i nota fra Ange Mutsinzi. En blåkopi av utligningen mot Kristiansund.

Denne gangen ble det vinnermålet.

- Vi har hatt stigning i spill og innslupne mål. Mot Kristiansund spiller vi en strålende fotballkamp. Hadde vi klart å holdt det tempoet her i dag hadde folk fått sett en helt annen kamp, avslutter Jerv-trener Arne Sandstø.

Les også: