SVERIGE-SPANIA 1-2: Kampuret hadde passert både 90 og 91 minutter da David Villa mottok en langpasning fra Joan Capdevila, lurte Fredrik Stoor og ikke minst Petter Hansson og satte ballen forbi Andreas Isaksson til 2-1 for Spania.

Målet kom ett minutt og femti sekunder på overtid.

- Det viktige er at vi har seks poeng etter to kamper. Det er fint at jeg fortsatte å score, men det er mye viktigere at laget fortsetter å vinne, sa David Villa ifølge Reuters etter kampen.

Spania hadde på det tidspunktet misbrukt flere gedigne målsjanser og i tillegg blitt snytt for et straffespark, så ufortjent var det på ingen måte.

Likevel raste Sveriges trener overfor TV4 etterpå:

- Det føles utrolig bittert å tape på en feilaktig dommeravgjørelse, sa Lars Lagerbäck, som mener at Markus Rosenberg skulle hatt frispark i en duell med Carlos Marchena før ballen havnet hos Capdevila.

Tidlig Torres-mål
Fernando Torres sendte Spania i tidlig i første omgang, da han fikk en tå på et innlegg fra David Silva.

Svenskene hevet seg - eller spanjolene slapp seg ned - etter målet og både Johan Elmander og Henrik Larsson fikk brukbare målsjanser, uten at det ga resultater.

Så fikk Zlatan Ibrahimovic sjansen. Han misbrukte den ikke.

Sveriges største fotballstjerne mottok ballen fra Fredrik Stoor, men hadde en spansk forsvarer i ryggen. Likevel klarte han å snu og skyte ballen forbi Iker Casillas til 1-1.

Sterkt av Zlatan!

- Vi ville framover etter at de fikk sitt første mål. Jeg synes at vi skapte de beste sjansene i første omgang. I andre ble vi trykt bakover, men vi gjorde det beste vi kunne, sa Zlatan Ibrahimovic til TV4 etter kampen.

Les også: Zlatan skadet, Sverige skjelver

Snytt for straffe
Helt på tampen av første omgang kom Spania til innlegg fra høyrekanten. Ballen var på vei til en ledig David Silva, noe også Elmander fikk med seg. Sveriges nummer 11 løp rett inn i Silva uten øye for ballen. Klar straffe!

Men dommeren vinket spillet videre. Nederlandske Pieter Vink gjorde ellers en ypperlig innsats - akkurat som de øvrige dommerne i dette europamesterskapet har gjort.

I andre omgang hadde Spania fullstendig kontroll. Sverige fikk knapt låne ballen og ble etter hvert tydelig slitne. Zlatan Ibrahimovic var dessuten sterkt savnet - hans hovne kne tvang ham til å bli igjen i garderoben etter pausen.

Med en halvtime igjen på kampuret burde Spania definitivt tatt ledelsen. David Silva skjøt fra ti meters hold, og Andreas Isaksson ga retur, men også returen ble reddet av den svenske keeperen.

Ballen endte hos Fernando Torres, som skjøt utenfor.

Deretter virket det altså som at det ville ende med poengdeling i Innsbruck, helt til David Villa tryllet fram et mål av ingenting nesten to minutter på overtid.

Spania gruppevinner
Senere lørdag kveld vant Russland 1-0 over regjerende europamester Hellas. Det betyr at Spania er vinner av gruppe D uansett utfall i møtet med Hellas. Det betyr også at grekerne uansett resultat mot Spania vil havne på sisteplass i gruppen. Sverige og Russland møtes i siste kamp og vinneren av denne kampen slår følge med Spania til kvartfinalene.

Sverige går til kvartfinale med uavgjort eller seier mot Russland i onsdagens avsluttende grupperunde.

PS! Spanias Carles Puyol måtte byttes ut på grunn av skade i første omgang. Han skal undersøkes nærmere søndag.

256

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)