RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Michael Regan / Getty Images

Senket Villa og steg selv til topps

Sist oppdatert:
Manchester City troner alene på tabelltoppen. Mario Balotelli er i tillegg blitt varm i trøya.

MAN. CITY - VILLA 4-1:

Med byrival Manchester Uniteds uavgjortresultat i Liverpool tidligere lørdag var regnestykket enkelt for Manchester City og Roberto Mancini.

Seier ville ta den storsatsende klubben helt til topps i Premier League. Og de lyseblå innfridde.

Manager Mancini valgte å starte med sin landsmann Mario Balotelli som spiss framfor formsterke Edin Dzeko.

Italieneren takket for tilliten med en flott scoring, hans fjerde på like mange kamper, men feiret heller ikke denne gangen målet. Det bekymret ikke manageren.

- Jeg tror Mario alltid er fornøyd. Det virker som han har forstått det (hva som kreves av ham, journ.anm.) nå, sa Mancini etter kampen.

- Han er motivert fordi han spiller og scorer mål. Det er en viktig periode for ham. Det er ikke lett for en spiller å sitte på benken sammen med meg når laget spiller godt og scorer.

Brassemål
Da Balotelli fikk sin første mulighet så han ikke ut til å være et godt spissvalg. Italieneren fikk servert en glimrende pasning fra Yaya Touré, men avsluttet svakt og traff i stedet en offsideplassert lagkamerat på siden av bortelagets mål.

Ved neste mulighet viste imidlertid Balotelli sin verdi. En corner havnet hos Micah Richards som dempet ballen midt i feltet. Balotelli agerte raskt med å brassesparke ballen i nettet bak tidligere City-målvakt Shay Given.

1-0 sto seg til pause og Aston Villa så ut til å henge greit med på en vanskelig bortebane. Gabriel Agbonlahor kunne og burde faktisk ha sendt bortelaget foran på stillingen 0-0. Men verken «Gabby» eller lagkamerat Stephen Warnock på returen fikk ballen i nettet.

Joe Hart avverget først Agbonlahors mulighet, mens Vincent Kompany fikk stusset det neste forsøket utenfor stengene.

Like etter pause var Villa imidlertid alt annet enn solide. Adam Johnson fikk en gavepakke da Warnock misset med et klareringsforsøk. Citys kantspiller gjorde ingen feil da han fikk avslutte alene med Given.

Bare fem minutter senere var kampen langt på vei avgjort. Vincent Kompany fikk gå upresset opp ved første stolpe ved en corner og stanget inn 3-0. Gjestene gikk fra å se lovende ut til å se hjelpeløse ut på bare få minutter.

Milner-mål uten jubel
Warnock fikk målet sitt, det første ligamålet i Villa-trøya, da han banket inn en ball via tverrliggeren bak Joe Hart. Dermed fikk den engelske landslagskeeperen også sitt første baklengsmål på fem kamper.

Den lille nerven som fulgte med reduseringen ble effektivt fjernet av tidligere Aston Villa-stjerne James Milner. Midtbanespilleren plasserte inn 4-1 på flott vis, høyt i nettet bak Given.

Milner viste respekt for gamleklubben og unnlot å juble for fulltrefferen.

Med full pott leder Manchester City nå Premier League med to poeng på byrival Manchester United.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere