*Nettavisen* Sport.

Sensasjonell bronsemedalje i VM

Foto: Cornelius Poppe (NTB Scanpix)

Sondre Holst Enger: - Dette er kanskje det beste rittet jeg har kjørt noen gang.

28.09.13 10:45

FIRENZE/OSLO (procycling.no): Matej Mohoric, Slovenia, ble U23-verdensmester i Firenze foran Louis Meintjes fra Sør-Afrika. Sondre Holst Enger vant spurten i feltet overlegent og ble nummer tre.

- Jeg måtte grave dypere enn dypest på slutten. Det var surt at det var to foran, men jeg skal ikke klage. Det ble en tredjeplass, og det er jeg sinnsykt fornøyd med. Jeg hadde kramper i hele kroppen på slutten, men man må grave dypt i et VM, sier Sondre Holst Enger til procycling.no etter medaljeseremonien.

- Dette er kanskje det beste rittet jeg har syklet, fortsetter Holst Enger.

Mohoric og Meintjes støtet fra feltet på de siste rundene, men Meintjes klarte ikke å følge Mohoric i utforkjøringene på siste runden, som kjørte solo over målstreken. Bak spurtet resten av første gruppe om tredjeplassen.

- Jeg kan ikke tro dette. Jeg visste at jeg var i god form og at løypen passet meg bra. Fra tidligere løp visste jeg at jeg er blant de beste i klatringene, men jeg kjørte ikke så bra på tempoen. Dette var over all forventning, sa Mohoric etter målgang.

- For het på grøten
Atle Kvålsvoll, trener og sportsdirektør for Holst Enger i Team Plussbank, fulgte løpet tett underveis, og spekulerte i om Holst Enger var for offensiv i starten av løpet.

LES MER: Se egen sak på Holst Engers proffsjanser for 2014 her

- Jeg trodde han var litt for het på grøten underveis, men han klarte å bite tennene sammen på slutten. Dette kunne like godt blitt seier, sier Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Torgeir Strandberg

- Jeg er fornøyd med hvordan han kjørte løpet taktisk. Han er en type som er veldig offensiv, og han må kjøre på denne måten. Men jeg ble litt usikker to-tre runder før mål, men han kjørte et fantastisk sykkelløp. sier Kvålsvoll.

- Spurten vant han suverent, og det er de beste U23-rytterne som sitter der. Det bekrefter potensialet han besitter, sier Kvålsvoll.

- Helt ferdig
Odd Christian Eiking var yngste syklist på start, og var den andre nordmann som klarte å følge den første gruppen. Han ga absolutt alt for Holst Enger på den siste runden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anders Lindstrøm

- Det var helt forferdelig på siste runden. Jeg var sliten og hadde kramper i begge beina. Jeg ga Sondre et godt dytt på siste bakkene, og jeg håper det hjalp litt, sier Odd Christian Eiking etter mål, som ble nummer 16 på fellesstarten.

Resultater:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.