RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Sensasjonell norsk seier

Sist oppdatert:
- Det har vært en drøm siden jeg var liten, sier Norges nye kombinerthelt.

24 år gamle Magnus Krog fra Høydalsmo gikk fredag sitt sjuende renn i verdenscupen noensinne. Unggutten vartet opp med strålende hopping, til tross for at styrken hans ligger i langrennssporet.

Dermed lå han på fjerdeplass før langrennet - og der viste han sannelig styrken sin.

Allerede fra første stavtak tok Krog innpå tyskeren Tino Edelmann, som var best i hoppbakken. Etter hvert ble forspranget mindre og mindre. Halvannen kilometer før mål hadde både Krog og Akito Watabe tatt igjen Edelmann.

Krog nøyde seg imidlertid ikke med noen statistrolle i avslutningen av 10-kilometeren. 24-åringen dro i stedet ifra konkurrentene og hadde full kontroll inn på oppløpet.

- Dette var kjempegøy. Først og fremst er jeg godt fornøyd med hoppet mitt i dag. Hoppbakken har alltid vært min største utfordring. Jeg vet at jeg er sterk i løypa, så å slå til i bakken var ekstra gøy, sier Krog til TV 2.

- Det har vært en drøm siden jeg var liten, så akkurat nå er det en vanvittig opplevelse. Det kjennes som at jeg svever på en gul sky - å få på seg den gule ledertrøyen føles veldig spesielt, sier Krog videre.

24-åringen hadde tidligere kun en 13.-plass som beste resultat.

Magnus Moan gikk ut som nummer 16, 1.54 bak ledende Tino Edelmann og gikk seg opp til sjetteplass etter et sterkt langrenn.

Moan lot seg imponere av det navnebrorer presterte i Kuusamo fredag.

- Vi har en liten intern konkurranse om hvem som er ”Magnus 1” og ”Magnus 2” på laget. Han skal få den her nå. Nå skal vi kalle Magnus Krog for ”Magnus 1”, og så må jeg prøve å jobbe meg tilbake til den tronen. Men det er kjempeartig og meget imponerende at en ny nordmann er på vei opp, sier Moan til TV 2.

Mikko Kokslien ble nummer åtte etter å ha gått seg opp fra 15. plass, mens Haavard Klemetsen ble nummer 13 etter å ha gått ut som nummer ti.

Jan Schmid ble nummer 21, og Thomas Kjelbotn ble nummer 29 i verdenscuprennet i Kuusamo.

Tyskeren Tino Edelmann ledet før langrennet etter et hopp på 134 meter. Magnus Krog hoppet 126,5 meter, noe som holdt til fjerdeplass.

Krog tok den 96. norske verdenscupseieren gjennom tidene. I fjor tok nordmennene bare to seire i verdenscupen.

Se resultatlisten fra hopprennet her.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere