Lindvik måtte stå over hoppukerennene i både Garmisch og Innsbruck på grunn av en betent tann, men var onsdag tilbake i Bischofshofen.

Der endte Lindvik på en svært imponerende 2. plass - kun få dager etter at han var innlagt på sykehus i Innsbruck.

Lindvik hoppet 137 og 140 meter i Bischofshofen.

- En enorm prestasjon, kommenterte TV 2-ekspert Andreas Stjernen.

Stoch i egen klasse

Best av samtlige var imidlertid Kamil Stoch fra Polen som vant rennet 20,3 poeng foran Lindvik. Polakken imponerte med 139 og 140 meter i sine hopp med solide stilkarakterer.

Stoch vant også med det sin tredje sammenlagtseier i Hoppuka.

Før konkurransen hadde Granerud som lå på tredjeplass i sammendraget håp om å ta igjen polakken, men nordmannen viste seg å være sjanseløs i onsdagens renn.

Granerud skuffet og endte til slutt på en 12. plass i Bischofshofen etter hopp på 133 og 134 meter. Det førte også til at han ble nummer fire i sammendraget.

Karl Geiger fra Tyskland ble onsdag nummer tre i det avgjørende rennet og rykket dermed opp til andreplass i sammendraget. Dawid Kubacki fra Polen ble nummer tre - 0,4 poeng foran Granerud.

Granerud gamblet

Det var på forhånd knyttet stor spenning til duellen mellom Granerud og polske Stoch da Hoppuka skulle avgjøres i Bischofshofen onsdag kveld.

Polakken gjorde imidlertid kort prosess. Stoch som ledet Hoppuka med 20,6 poeng før rennet, økte ledelsen da han hoppet 139 meter i førsteomgangen.

Granerud gamblet med å gå ned på farten i sitt første hopp, men for å få bonuspoengene han hadde håpet på måtte nordmannen hoppe lenger enn 134,5 meter. Dessverre ble det kun 133 meter på Granerud som holdt til en foreløpig 8. plass.

I andreomgangen økte polakken ledelsen ytterligere.

Verdenscupen i hopp fortsetter i tyske Titisee-Neustadt allerede kommende helg.