Lucas Braathen leverte en skuffende første omgang, og kom seg bare så vidt til finaleomgangen med en 29. plass. Men som andre startende i andre omgang kjørte 21-åringen en fantastisk omgang.

Unggutten måtte bare riste på hodet da løper etter løper kjørte i mål bak hans tid. Sjokkert og med tårer i øynene så han pallplassen bli sikret.

Til slutt var det bare lagkamerat og leder fra første omgang Henrik Kristoffersen som kunne tukte Braathen. Kristoffersen kjørte en god finaleomgang og ledet stort på Braathen, men rett før mål hektet 24-åringen.

Dermed ble det en sensasjonell seier til Braathen, som var hele 2,04 sekunder bak Kristoffersen etter første omgang.

- Sykt

- Det er ubeskrivelig. Jeg er egentlig tom for ord. Det var en vill kontrast. Jeg var egentlig på vei hjem, sier Braathen til NRK etter løpet.

Alpintekspert Kjetil André Aamodt er svært imponert over Braathen sin mirakuløse seier.

- Det var veldig moro. Helt rå oppkjøring. Det er noe X-faktor med han. Det var gøy for han å vise at han også kan vinne i slalåm. Han er en smart gutt. Følsom type og herlig se hvor mye det betyr for han, sier han til Nettavisen.

- Har du sett på maken? For en dramatikk med de norske gutta! utbrøt NRK-kommentator Thomas Lerdahl da Kristoffersen kjørte ut og Braathen stakk av med seieren.

Braathen kjørte seg opp 28 plasser, noe som er ny rekord i alpinsirkuset.

- I slalåm er vel det noe av det råeste. Det er alltid gøy med sånne klatreturer, sier Aamodt.

Søndagens seier er hans andre i karrieren, etter sjokkseieren i Sölden i 2020. 21-åringen mistet store deler av forrige sesong etter han røk korsbåndet.

- Helt tragisk

Braathen var både rørt og utrolig glad etter den mirakuløse triumfen. Samtidig hadde han medfølelse med Kristoffersen som mistet seieren da han kjørte ut fire porter før mål.

- Det er helt tragisk. Det er den siste måten man har lyst til å vinne på. Han hadde jo åpenbart tatt den i dag. Jeg har så respekt for andre omgangen hans i dag, det var strålende kjøring. Det er en hektisk trasé, han skal ut sist og forsvare, og så skjer det der. Det er ingen som fortjener det. Det var rett og slett helt jævlig å se på, sier Braathen til NRK.

Også Aamodt følte med Kristoffersen etter løpet.

- Kjedelig for Henrik selvsagt, men sånn er gamet. Han har mange muligheter han, sier den tidligere alpinisten.

Lagkamerat Sebastian Foss-Solevåg var veldig imponert over det Braathen fikk til i Wengen.

- Han kjørte feilfritt hele veien. Det så du med engang at de bak han ikke hadde en sjanse, sa han til NRK. Foss-Solevåg ble selv nummer seks.