*Nettavisen* Sport.

Sensasjonelt gull, norsk nedtur

Foto: (foto: scanpix)

Canada tok et sensasjonelt gull, men de norske jentene var sjanseløse på langrennssprinten i OL.

22.02.06 14:37

Her kan du lese om guttas sprint.

Marit Bjørgen følte seg stiv etter prologen, men håpet selvfølgelig at det skal løsne i kvartfinalen. Hun fikk imidlertid tøff motstand fra både tyske Claudia Kuenzel og finske Virpi Kuitunen. Bjørgen ga faktisk opp før innspurten, og endte på fjerdeplass i sitt heat.

Les også:OL over for Bjørgen
Les også:Bjørgen: - Tårene er oppbrukt

Ella Gjømle og Hilde Gjermundshaug Pedersen gikk i samme heat. Gjømle gikk videre til semifinale sammen med Chandra Crawford, mens Hilde GP endte på fjerdeplass.

Dermed var sprinteventyret også over for superveteranen.

I semifinalen ble det også synlig at fri teknikk ikke er Gjømles favoritt-teknikk, og hun ble slått ut i heat med Crawford og Alena Sidko.

I B-finalen ble hun nummer to, men 6. plass totalt - og ett poeng i nasjonskampen. Men det er mager trøst for de norske fargene onsdag.

Sensasjonelt gull
Canadas Chandra Crawford (22) tok et suverent og sensasjonelt gull. Hun har vært god på sprinten i kontinentalcupen de siste årene, men har kun en eneste topp 3-plassering i verdenscupen. Det skjedde da hun ble nummer tre i Davos for 18 dager siden.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg er i sjokk. Det er mitt livs løp, sa hun etter den 3. plassen.

Spørsmålet er hun hvordan hun har det nå. Tre uker etter har hun altså tatt OL-gull.

Crawford startet som skiskytter, og drev med det i fem år. Som 16-åring bestemte hun seg imidlertid for å satse alt på langrenn. Hun fikk sin debut i verdenscupen i januar fjor,. Tidligere i vinter har hun fått plasseringene åtte, 28 og 10 i verdenscupen. Da var det faktisk en sjanse for at hun ikke skulle komme til OL. I samme periode jobbet hun for å bli bedre mentalt.

- Da skjønte jeg at livet ikke kom til å ende selv om jeg ikke kom til OL, sa hun til fasterskier.com i desember.

To måneder senere er hun ikke bare i OL. Hun er olympisk mester.

HTML EMBED

Annonsebilag