RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ADRIAN DENNIS (AFP/SCANPIX)

Sensasjonsmannen

Sist oppdatert:
Tiger Woods åpnet bra i British Open, men en 21-åring stjal showet på åpningsrunden.

Tiger Woods er som alltid det heteste navnet før en stor golfturnering. Og den skandaleombruste superstjernen har da også fått en bra start på British Open.

Han innledet med en 67-runde, fem slag under par, på St. Andrews i Skottland.

Det var imidlertid 21 år gamle Rory McIlroy som stjal showet på åpningsrunden. Nordiren spilte ikke bare bra.

Han spilte sensasjonelt bra.

Rekord
63 slag, som er ni under par, er ikke bare den beste åpningsrunden i British Opens historie. Det er tangering av den beste åpningsrunden i en majorturnering noen gang.

Se stillingen etter åpningsrunden her

Etter halvspilt runde lå han tre slag under par. Sju av hullene gikk han på par, og i tillegg leverte han en birdie og en eagle.

Men det var på siste del av runden han virkelig skulle levere stabil verdensklassegolf. Hele seks birdier ble det på de ni siste hullene, og dermed er 21-åringen fra Holywood i Nord-Irland historisk.

- Forhåpentlig kan jeg holde det gående de neste dagene. Man må utnytte de gode forholdene tidlig på dagen, og heldigvis klarte jeg det i dag. Vi får se hvordan været blir i morgen, sier McIlroy til Sky Sports.

Én seier
Rory McIlroy har vunnet én PGA-turnering. Det skjedde 2. mai, da han triumferte i Quail Hollow Championship etter å ha satt banerekord med 62 slag på avslutningsrunden.

Hans beste plassering i British Open er 42.-plassen fra 2007. Nå har han altså alle muligheter til å rette på den statistikken.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere