Gå til sidens hovedinnhold

Ser du hva som mangler her?

- Det er opplagt at Team Sky har småpanikk, mener Johan Kaggestad.

LYON (procycling.no): Med bruddseier av Matteo Trentin, fikk Team Sky-rytterne endelig litt hvile i front av hovedfeltet.

Søndag er det alvor. Da skal rytterne bestige det sagnomsuste Tour de France-fjellet Mont Ventoux.

Alvoret sto allerede skrevet over Team Sky dagen i forveien. Ingen ryttere snakket med pressen utenfor lagbussen. Chris Froome avsto deretter fra å møte opp på den obligatoriske pressekonferansen.

Og Dave Brailsford hadde følgende beskjed til et fåtallig pressekorps:

- I dag snakker jeg kun med dere i ett minutt!

Les også: - Det er tidenes ran

Kan ikke tvinge Froome
Pressesjef Chris Haynes forklarte at rytterne trengte ro og hvile foran den første tøffe etappen i Alpene.

Rittarrangør ASO måtte bare beklage at sammenlagtlederen ikke ville stille opp i etterkant av etappen.

- På grunn av morgendagens etappe ønsket han ikke å ta alle intervjuene. Han gikk med på å snakke med fransk TV, det internasjonale LIVE-intervjuet og arrangørens intervju etter etappeslutt, sier en talsperson for ASO til procycling.no.

I fjor gjorde Bradley Wiggins det samme ved to anledninger.

- Kan bæreren av den gule ledertrøyen bestemme det selv?

- Ikke i teorien, men vi kan ikke tvinge ham, heller.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Et lag uten kjørestyrke
At man vender den stumme tungen til pressen, gjør at det ikke tar lang tid før det blir spekulert i at alt ikke er slik det skal være i den britiske leiren.

Laget ble rystet til grunnvollene under fredagens etappe. Da tok Alberto Contador over minuttet på Chris Froome. Men det verste var mangelen på støtte han fikk på en flat etappe med sidevind.

- Det er opplagt at Team Sky har slått sprekker. Det så man i går også da kun én mann satt sammen med Chris Froome. Om det hadde sprukket opp allerede der, hadde de tapt mye mer enn ett minutt og ni sekunder. De er et lag uten kjørestyrke, sier TV 2-kommentator Johan Kaggestad til procycling.no.

- Er den nye mediestrategien et signal om at det nå er alvor?

- De har opplagt litt panikk, slik jeg tolker det. De har alltid vært litt «Britannia rule the waves», men jeg føler ikke at de gjør det nå.

Les også: - Jeg føler meg egentlig ganske sliten

- Sendte de beste klatrerne til Italia
Den britiske stjernelaget mistet mye av det de hadde trengt i Alpene da Vasilij Kyrienka og Edvald Boasson Hagen måtte kaste inn håndkledet.

Kaggestad gir i tillegg strykkarakter til både Kanstantsin Siwtsow og David López.

Han mener Dave Brailsford bommet i 2010, da han sendte Wiggins til Giro d’Italia for å kjøre seg i Tour de France-form.

Selv om Froome ferdeles er favoritt til å vinne rittet, mener Kaggestad at årets laguttak er bommert nummer to:

- I år skulle Sky vinne Giro d’Italia og Tour de France, men da måtte de dele opp hjelperytterne. Jeg mener de to beste kjørte med gullgutten Bradley Wiggins i Giro d’Italia: Sergio Henao og Rigoberto Uran.

- Nå tror jeg Chris Froome er så god at han kan vinne dette alene. Men de får mye større problemer i år, fordi det er med mange flere gode lag som kan støte på Froome annenhver gang. Det er en grense for hvor mange angrep han gå etter selv, også.

Les også: - Uten Edvald er vi svekket

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sky: - Vi gleder oss
I løpet av sitt drøye minutt med pressen forsøkte Brailsford å framstå som en mann med selvtilliten inntakt:

- Jeg tror de fleste tenker på morgendagen allerede. De ser nok fram til å bryne seg på Mont Ventoux, slik vi også gjør.

- Hva er taktikken?

- Å sykle raskt.

- Frykter dere andre lag?

- Nei, jeg føler ikke vi har noen grunn til det. Chris har allerede vist at han klatrer godt og kjører sterkt på tempoetappene. Han er i veldig god form. Vi ser fram til det, og vi kan ikke vente med å starte i morgen, formanet Brailsford.

- Det vil hagle med angrep
Kaggestad mener Sky-laget er i ferd med å åpne porten til Mordor (det ondes rike i Ringenes Herre-filmene, red.anm).

- Det kommer til å hagle med angrep de neste dagene. Kanskje ikke i morgen, hvis det blir motvind. Da tror jeg et brudd går helt inn, men opp Alpe d’Huez og dagene etter det.

Han er slettes ikke sikker på om britene som lag er sterke nok til å stå imot presset fra i første rekke Saxo-Tinkoff og Movistar.

- Hvis jeg gir Richie Portes form åtte av ti poeng, de andre langt under og López og Siwtsow en ener: Da har du ikke mye å kjøre med. Den svakheten har Michael Rogers avslørt allerede. Når Team Sky opptrer slik i sidevinden er det ikke arroganse, men rett og slett fordi de ikke orker, mener TV 2-profilen.

Trøsten får være at Skys problemer har gitt oss en av de mest underholdende Tour de France-utgavene de siste årene, og i hvert fall langt mer spennende enn da Wiggins kontrollerte til seier i 2012.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken