RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser på Legkov hver morgen

Foto: Knut Sollihaug (Stjørdalens blad)
Sist oppdatert:
Petter Northug jr. har bilde av russeren Alexander Legkov på speilet på badet i Meråker.

– Det er det bildet jeg ser på foran hver bidige treningsøkt. Legkov gir meg en ekstra motivasjon foran hver økt, sier Northug til Stjørdalens Blad

Northug jr. har også bilder av russeren på veggene andre steder i leiligheten.

- Min tøffeste konkurrent

– Hvorfor nettopp Legkov, Petter?

– Det er jo han jeg anser som min tøffeste konkurrent for tiden. Han er god i begge stilarter og på alle distanser fra sprint til femmil, sier 23-åringen.

Før etapperennet Tour de Ski, som starter første nyttårsdag i Oberhof i Tyskland, troner Northug jr. øverst på sammenlagtlista i verdenscupen med 440 poeng mens Legkov ligger på tredjeplass med 187 poeng.

Og det er Alexander Legkov, landsmannen Maxim Vylegzhanin, tyskerne Tobias Angerer og Axel Teichmann og sveitsiske Dario Cologna han ser som sine tøffeste konkurrenter resten av sesongen.

- Russerne virker sterke
Det var Legkov og Vylegzhanin som Northug jr. spurtbeseiret i fellesstarten over 30 kilometer i klassisk stil i verdenscupen i slovenske Rogla for drøye 14 dager siden.

– De to russerne virker sterke. Det gjør de andre jeg har nevnt også. Selv om Cologna ikke har hevdet seg helt i teten ennå denne sesongen så virker sveitseren å være på gang, sier Petter Northug jr.

Les flere saker i Stjørdalens Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere