RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Ser svakhetstegn i Rosenborg

Sist oppdatert:
Bent Skammelsrud ber RBK-spillerne tenke seg om før de åpner kjeften i media.

RIGA (Nettavisen): Skammelsrud (43) spilte i Rosenborg fra 1991 til 2002 og vant seriegull 11 sesonger på rad i den mest suksessrike epoken til Norges mest suksessfulle fotballklubb.

Nå forsøker trondheimsklubben å starte et nytt dynasti, til tross for at trener Erik Hamrén sitter på oppsigelse og fra 31. august vil konsentrere seg fullt og helt om jobben som svensk landslagstrener.

Ta diskusjonen internt
- Jeg tror at Rosenborg vinner serien, men det blir spennende. Det er alltid stor forskjell på å være utfordrer og å være tittelforsvarer. Og disse trenergreiene er et spørsmålstegn. Det er ikke bra at det begynner å ytres uro allerede før det har skjedd noe. Det er et svakhetstegn i mine øyne at spillerne bærer preg av at han skal forsvinne, sier Skammelsrud til Nettavisen.

- De er nødt til å stå sammen internt, i alle fall, ikke gå ut med dette, oppfordrer han.

Roar Strand (40), en av Skammelsrud midtbanekolleger under storhetstiden på 90-tallet, er blant de Rosenborg-spillerne som offentlig har innrømmet at trenersituasjonen er ugunstig.

- Det er ingen optimal situasjon klubben er i, men spillerne forsøker å gjøre det beste ut av den. Likevel er det lett at det kan snike seg inn noe mentalt hos spillerne både på trening og i kamp, når de vet at de spiller for en trener som ikke blir værende i klubben, sa Strand til Nettavisen for tre uker siden.

Attityden faller
Skammelsrud forstår bekymringen til Strand.

- Hamrén har spilt mye på attityden, og det er veldig lett når du vet at han er der hele tiden og du ønsker å komme med på laget. Men nivået kan dette ned litt når han er borte på landslagssamlinger. En assistent vil aldri klare å holde det på samme nivå. Det vet jeg selv. Du kan godt si at du ikke detter ned litt på treningene, men jeg vet at du gjør det.

- Og der kan det ligge en utfordring. Men når Hamrén er til stede, tror jeg ikke dette er noe problem, sier Skammelsrud, som er imponert over den jobben den svenske treneren har gjort i RBK.

Rosenborg har åpnet 2010-sesongen høyst ordinært, men er til tross for poengtap i to av tre serierunder fortsatt ubeseiret. Den regjerende mesteren befinner seg på niendeplass med fem poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere