Gå til sidens hovedinnhold

- Ser ut som vi vinner serien

Endelig ser det lyst ut igjen for Hamar-laget.

STORHAMAR - FRISK ASKER 5-1:

HAMAR (Nettavisen): Storhamar-fansen har fått en grunn til å synge «Storhamar knuser alle».

Etter flere begredelige sesonger uten resultater å vise til har Storhamar hatt en fantastisk serieåpning i GET-ligaen.

Hamar-laget hadde vunnet alle sine fire første kamper denne sesongen før søndagens oppgjør, og de har blant annet slått Vålerenga på Jordal Amfi og regjerende norgesmester, Stavanger Oilers.

Den gode sesongstarten har gitt ny optimisme i mjøsbyen, og hele byen har begynt å få troen på at Hamars iskrigere skal gjenerobre tronen i norsk hockey.

Søndag tok de i mot Frisk Asker hjemme i Hamar OL-Amfi, og Hamar-laget hadde få problemer med å banke askergutta.

Ikke få panikk
5-1 ble sluttresultatet, og Storhamar-veteran Pål Johnsen var veldig fornøyd etter kampen.

- Det er kjempestas. I dag synes jeg vi var best hele matchen, og vi hadde full kontroll, sier Johnsen til Nettavisen.

Veteranen mener det er stor forandring på laget og det som skjer rundt klubben om dagen.

- Det er mye mer positivitet rundt klubben, og det er mye mer energi i gruppa. Vi drar lasset sammen alle mann, og så har vi jo fått tilbake Mads (Hansen) og Lars Erik Hesbråthen. De er rutinerte spillere som gir oss den roen vi trenger.

Mads Hansen er tilbake i norsk hockey denne sesongen, etter flere år i svensk hockey. Landslagsspilleren har mye rutine å tilføre det unge hamarlaget.

- Mads er helt klart den beste lederen vi har. Han er jo den roen som trengs og får ikke panikk. Han klarer å dra gruppa inn på rett fokus om vi sporer av, forklarer Johnsen.

Johnsen maner til at supporterne ikke tar helt av, selv om laget står med fem strake seiere denne sesongen.

- Vi har siktet oss inn på topp fire, men det hadde vært greit å være blant de tre beste før sluttspillet, sier Johnsen.

Hvem tror du vinner årets sesong?

- Akkurat nå ser det jo ut som vi vinner, avslutter en lattermild Johnsen.

Ydmyk leder
Storhamar-trener, Michael Smithurst er fornøyd med hva laget hans har prestert så langt denne sesongen.

- Vi står mer opp for hverandre, men vi må være ydmyke. Det er ikke lenge siden vi tapte 5-1 i en treningskamp på Jordal, forteller han til Nettavisen.

- I dag viser vi kvalitet i de avgjørende øyeblikkene. Vi trykker bra på og har overtaket i førsteperioden. Så blir det litt jevnere i andreperioden, men da tar vi frem kvalitet bakerst på banen, forklarer han om søndagens kamp.

- Hvor mye betyr Mads Hansen for laget og spillergruppa?

- Han blir en naturlig leder med den bagasjen han har fra Sverige. Når han sier noe, så følger folk med. Han er en ydmyk leder som ikke skriker eller kjefter. Han har tyngde i det han sier, og det er veldig viktig for oss, forklarer Storhamar-treneren.

- Pål Johnsen slutter heller ikke å imponere?

- Når han spiller sånn her, så kan han holde på i mange år til. Han har tydeligvis bestemt seg for å være god i år, og det drar tydeligvis med seg flere av spillerne, forteller han.

Overkjøring
Anført av hjemvendte Mads Hansen, som har spilt i svensk hockey i flere sesonger, tok de kommandoen fra start av søndag.

Gjestene hadde ikke mye å stille opp med i førsteperioden, en periode som endte målløs til tross for at vertene overkjørte askerlaget og vant skuddstatistikken 15-3.

Frisk Asker-keeper Andro Michel, som holdt gjestene inne i kampen i den første perioden, måtte kapitulere rett før det var spilt to minutter av midtperioden.

Christian Larriveé satte inn kampens første mål, etter å ha blitt vakkert fremspilt av Adrian Saxrud Danielsen.

Fem minutter senere doblet Martin Blakseth Huse ledelsen for vertene. Hamargutten hadde få problemer med å sette inn pucken etter et vakkert fremspill av Eirik Skadsdammen.

Magisk
Midtveis i midtperioden viste Pål Johnsen hvorfor han går under kallenavnet «magic Johnsen» på Hamar. Han snurret rundt med Frisk-forsvaret før han plasserte pucken vakkert oppe i krysset bak en dekket og sjanseløs Michel.

50 sekunder før midtperioden var over reduserte Mikael Dokken for gjestene, etter et vakkert håndleddskudd.

Gjestene yppet seg i starten av tredjeperioden, men Hamar-laget hadde relativt grei kontroll på Frisk Asker.

Tredjeperioden ble en ren transportetappe for Storhamar, og hamarlaget så ut til å ha god kontroll på det meste Frisk hadde å by på.

Fem minutter før full tid avgjorde Joakim Jensen kampen på vakkert vis. Han dro seg inn foran mål fra skrå vinkel med to Frisk-spillere i ryggen. Storhamar-spilleren var iskald og dro ut Michel i Frisk-målet, før han satte pucken iskaldt mellom beina på målvakten.

Like etter satte Lars Erik Hesbråthen spikeren i kista med et vakkert håndleddskudd opp i krysset.

2472 tilskuere fikk se at hjemmelaget tok nok en seier, og med Hamar-laget på tabelltopp er det igjen optimisme i Mjøs-byen.

Kommentarer til denne saken