I Calgary suste Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og Fredrik van der Horst inn til 3.-plass og norsk rekord på lagtempo.

I Salt Lake gikk Bøkko sammen med Henrik Christiansen og Mikael Flygind Larsen. Det holdt til seier for det norske laget.

Lagets OL-billett er dermed sikret. Samtidig betyr suksessen at veteranen Eskil Ervik (34) har pådratt seg solid konkurranse om en av de fire OL-plassene på lagtempolaget.

- De som skal gå i Vancouver må ha oppnådd kriteriene sine enten i nasjonale eller internasjonale stevner. At de to ulike lagene har vært på pallen i begge konkurransene, har i hvert fall ikke gjort ting lettere for Ervik, sier sportssjef Øystein Haugen til Nettavisen.

Holder døra på gløtt
- Er det flere sjanser igjen for Erviks del?

- Ja, dersom han kommer i kjempeform er alt mulig. Det ser litt verre ut til OL nå, enn før vi dro til World Cup. Vi har ikke gitt noen endelig beskjed, ettersom det er såpass mange uker fram i tid ennå. Vi må være helt sikre på å ha med det beste laget, svarer Haugen.

19. januar er den endelige fristen for å bli tatt ut i skøytelandslagets OL-tropp. Hittil har store deler av 34-åringens OL-oppkjøring blitt spolert av sykdom.

- Han var i bra form til NM og fram til verdenscupstevnet i Berlin. Så ble han syk igjen om mistet tre-fire ukers trening. Han har trent godt siden han startet opp i våres, men han kan ikke miste så mange dager under oppkjøringen i forhold til utøvere som har trent godt de siste fem-seks årene, sier sportssjefen.

Koss: - Har ikke klart kravene
Landslagstrener Johann Olav Koss sier til Nettavisen at Ervik ennå ikke har vært i nærheten av å innfri OL-kravene.

- Eskil skulle under 1.49 (på 1500 meter) eller 6.33 (på 5000 meter) før jul. Det har han ikke klart ennå, sier Koss.

Dermed er trolig Allround-EM på Hamar i begynnelsen av januar veteranens beste mulighet til å kvalifisere seg til et stort, internasjonalt mesterskap denne sesongen.

- Vi kommer til å arrangere en «skate off» på Hamar den 29. desember for å fylle den siste plassen til EM i januar. Håvard Bøkko, Sverre Haugli og Henrik Christiansen er allerede klare, mens Lars Kvaalen, Sverre Lunde Pedersen, Fredrik van der Horst, Tore Solli, Øystein Grødum og Eskil Ervik kjemper om den siste plassen, sier Koss.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene