Gå til sidens hovedinnhold

Serbia-kampen går som planlagt

Det serbiske fotballforbundet besluttet lørdag ettermiddag at landskampene mot Norge skal gå som planlagt.

Det betyr at U21-landslaget spiller mot Serbia og Montenegro tirsdag ettermiddag, og at A-landslaget spiller som planlagt onsdag kveld.

- Utenriksdepartementet har vurdert det som uproblematisk å reise til Beograd. I tillegg har vi fått bekreftet fra øverste politisk hold i Serbia og Montenegro at alle sikkerhetstiltak vi har bedt om vil bli gjennomført, sier Norges Fotballforbunds informasjonssjef Roger Solheim.

Fotballsjef døde
På bakgrunn av attentatet mot det serbiske fotballforbundets generalsekretær har sikkerheten blitt vurdert ekstra nøye. Toppsjefen i Serbia og Montenegros fotballforbund døde sent fredag kveld av skadene han fikk da han tidligere på dagen ble skutt i nakken av en ukjent gjerningsmann.

Angrepet mot generalsekretær Branko Bulatovic skjedde på kontoret hans i Beograd. Gjerningsmannen flyktet, og det er ikke kjent hvilket motiv han hadde, ifølge Reuters. En tjenestemann i fotballforbundet sa fredag at han var temmelig sikker på at drapet ikke hadde noe med fotball å gjøre.

52-årige Bulatovic har hatt stillingen som generalsekretær siden begynnelsen av 1990-tallet, da landet ble styrt av Slobodan Milosevic.

Det er imidlertid ingen ting som tyder på at attentatet kan relateres til den politiske situasjonen i Serbia, eller på noen som helst annen måte påvirke Norges landskamper i Serbia og Montenegro, opplyser Norges fotballforbund.

Stoler på sikkerheten
Landslagets assistenttrener Stig Inge Bjørnebye stoler på sikkerhet vil bli ivaretatt når landslaget nå må reise til den spente situasjonen i Serbia.

- Det som har skjedd i forkant av kampen, er naturligvis fryktelig trist. Men vi stoler på at UDI, Norges fotballforbund og det serbiske forbundet har tatt en riktig og klok avgjørelse med å la kampen gå som planlagt, sier Bjørnebye til TV 2 Nettavisen like etter avgjørelsen om å spille kampen ble fattet.

Han frykter ikke for sikkerheten til de norske spillerne.

- Jeg har stor tillit til at sikkerheten er solid. Jeg antar at risikofaktoren er blitt nøye vurdert når de har kommet frem til beslutingen om å spille kampen til tross for dødsfallet. Dette tror jeg spillerne også mener, når avgjørelsen nå er fattet, sier Stig Inge Bjørnebye.

Den norske trenerassistenten er glad for at kampen nå skal gjennomføres.

- Sportslig sett skal vi prøve ut en del nye ting, og har mye å jobbe med nå som også proffene er med i troppen. Vi er godt forberedt, og gleder oss til å spille kampen, sier Bjørnebye.

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben