Serena til finale

Serena Williams i Australian Open 2009

Serena Williams i Australian Open 2009 Foto: PETAR KUJUNDZIC (Reuters)

Serena Williams er klar for kvinnefinalen i Australian Open i tennis. Der møter hun Dinara Safina, Russland.

29.01.09 08:31

Williams slo OL-vinner Elena Dementieva - som ødela for seg selv, og la veien åpen for den amerikanske jenta til å vinne 6-3 6-4.

Som vanlig var serven Dementievas store problem. To doublefeil ødela for henne i andre settet, som hun hadde skaffet seg en klar ledelse i.

Dementieva hadde 3-0 i andre sett og så ut til å tvinge fram et avgjørende sett.

Men et par grove doublefeil i Dementievas neste servegame gjorde at Serena Williams klarte å bryte tilbake. I tillegg ble Dementievas selvtillit ødelagt.

Hun ble brutt igjen til 3-4, før hun faktisk klarte å bryte Williams` serve til 4-4. Men det hjalp lite, siden hun fortsatt ikke klarte å holde sin egen serve, og tillit Serena Williams å serve hjem matchen på 5-4, til Williams` store glede.

- Jeg klarte å holde meg rolig, og jeg er veldig glad for at jeg er i finalen. Så da bryr jeg meg ikke om hvordan jeg spiller. Jeg er veldig glad for å ha kommet så langt, og at all treninga gir resultater, sier Serena Williams, ifølge BBC.

I finalen står Dinara Safina, Russland som motstander. Hun slo sin landskvinne Vera Zvonareva 6-3, 7-6 (4) i den andre semifinalen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag