RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serena tilbake med et smell!

Sist oppdatert:
Serena Williams brukte en knapp time på å sikre seg årets første Grand Slam-tittel i Australia i natt.

25-åringen ble dermed den første useedete spiller som vant turneringen på 29 år. Og Serena Williams overbeiste alle i natt, da hun feide Maria Sjarapova av banene med de smått utrolige settsifrene 6-1 og 6-2.

Williams kombinasjon av dårlig form og knetrøbbel, gjorde at hun kun maktet å stille opp i fire turneringer i løpet av hele fjoråret. Utbyttet var marginalt, og en måtte faktisk tilbake til samme turnering i 2005, for å finne hennes siste store seier under dametouren.

I natt var hun dog best i alt på sentercourten. Williams satte 69 prosent av servene sine, og vant 79 prosent av poengene etterpå. I tillegg servet hun kun to dobbeltfeil mot Sjarapovas seks. Hele fire av seks breakballer ble ivaretatt, mens russeren ikke maktet å konvertere noen av sine to muligheter.

- Fantastisk seier
Med sølvtøyet vel i havn, passet amerikaneren på å sende noen velrettede serveess til sine kritikere.

- Det var en fantastisk seier, fordi jeg har fått så mye kritikk. Det finnes så mange folk som sier negative ting. Det sier at jeg ikke var fit, når jeg virkelig har følt meg fit - og klar for å gå tre hele sitt. Det er alltid slik: Si "nei", og jeg skal vise deg at jeg kan gjøre det. Jeg får størst mulig tilfredsstillelse av å holde opp Grand Slam-trofeet, og bevise at dere tok feil, sa Williams etter matchen.

Sjarapova er ranket som verdens beste kvinnelige tennisspiller, men det var lite som avslørte det under nattens oppgjør. I stedet var hennes motstander (ranket som nummer 81!) på henne som en villtiger fra første ball. Williams brøt serven i første sett, og smadret Sjarapova i de neste fire gamene.

- Jeg regnet med at hun ville spille godt. Hun har vunnet seks kamper her og hadde ingen grunn til ikke å være selvsikker. Hennes førsteserv er uten tvil den beste i spillet. Den er uten tvil hennes største våpen, sa Maria Sjarapaova etter oppgjøret ifølge Reuters.

Og det er et våpen Sjarapova i denne kampen, ikke hadde noe å stille opp mot. Serena fortsatt nemlig med den samme aggressiviteten i sett to, og kunne til slutt enkelt serve hjem hennes første Grand Slam for året. Basert på nattens prestasjon, blir det langt i fra den siste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere