RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serena vant «surrealistisk» søsterduell

Serena og Venus Williams takker hverandre for kampen.
Serena og Venus Williams takker hverandre for kampen. Foto: Julian Finney (Getty Images)
Verdensener Serena Williams var overlegen da hun møtte søster Venus i Wimbledon-turneringen mandag. Etter seieren var hun både glad og trist.

- Det er aldri lett å slå noen man er glad i. Det er hardt. Hun er min beste venn i verden, men jeg klarte å holde fokus, sa Serena Williams.

33-åringen hadde full kontroll foran en fullsatt centercourt og brukte kun 67 minutter på å slå søsteren Venus. Til slutt vant hun med sifrene 6-4, 6-3, og er dermed klar for kvartfinale.

Serenas mål denne sesongen er å bli den første siden Steffi Graf i 1988 som vinner alle fire Grand Slam-turneringene i samme år.

- Spilte stabilt
- Jeg servet godt og spilte stabilt. Venus var også bra, så det var fint å få det overstått i løpet av to sett, sa verdenseneren.

De amerikanske søstrene har møtt hverandre en rekke ganger i turneringer verden over. Bare i Wimbledon har de nå spilt mot hverandre seks ganger. Serena har vunnet fire kamper, mens Venus står med to seirer.

Førstnevnte er usikker på hvor mange flere kamper det blir mellom de to.

- Jeg er 33 år og hun blir 35. Jeg vet ikke hvor mange flere ganger vi får en slik opplevelse. Det var helt surrealistisk, sa Serena Williams.

Hun møter Viktoria Azarenka tirsdag i kampen om semifinalebillett.

Wozniacki ute
For Caroline Wozniacki er turneringen over. Den 5.-seedede dansken øynet finale etter et favorittfall i hennes halvdel av oppsettet, men mandag kom hun til kort mot spanske Garbiñe Muguruza, som vant 6-4, 6-4.

20.-seedede Muguruza møter sveitsiske Timea Bacsinszky i kvartfinalen. Vinneren skal opp mot Agnieszka Radwanska eller Madison Keys i semifinalen.

Radwanska tok seg mandag av Jelena Jankovic, som i forrige runde sendte tittelforsvarer Petra Kvitova ut av turneringen, i strake sett.

Fjerdeseedede Maria Sjarapova slo Zarina Diyas 6-4, 6-4 og møter CoCo Vandeweghe i kvartfinalen. Amerikaneren er eneste useedede spiller i kvartfinale etter at hun slo ut Lucie Safarova med seier i to tiebreak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere