Stefan Strandbergs klubb Salernitana står i fare for å bli kastet ut av Serie A ved nyttår dersom klubben ikke finner en ny eier innen den tid.

Det bekreftet presidenten i Det Italienske Fotballforbundet tirsdag.

- Det er ikke noe nytt. Alt jeg gjorde var å lese opp reglene som sier at Salernitana ekskluderes fra Serie A dersom aksjene ikke blir solgt, sa Gravina ifølg AFP.

- Jeg håper Salernitana finner en ny eier før 31. desember, ellers er reglene veldig klare, sa Gravina videre.

Les også: Glimt har akseptert bud på Botheim

Lotito eier to klubber

Bakgrunnen for den dramatiske situasjonen for bunnlaget i Serie A er at Claudio Lotito, som nå sitter som eier i klubben, også er eier av Lazio i samme divisjon.

Det er ikke tillat, ifølge reglementet i Serie A.

Problemet oppstod da Salernitana rykket opp fra Serie B forrige sesong, og klubben fikk dispensasjon og ekstra tid på seg for å finne en løsning.

Forrige uke stemte samtlige Serie A-klubber for å utsette fristen til etter sesongen, men etter et møte i Det Italienske Fotballforbundet fremholdt Gravina at et eierskifte må skje før nyttår.

Uavhengige forhandlere, som ble oppnevnt for å sikre et eierskifte i sommer, opplyste nylig at det ennå ikke har kommet inn noen akseptable bud. Dermed står klubben i fare for å bli kastet ut av Serie A.

Møter ikke til kamp tirsdag

Franck Ribery, Stefan Strandberg og co. skulle etter planen møte Udinese tirsdag, men laget har fått reisenekt av lokale myndigheter på grunn av to positive koronaprøver.

Da Napoli opplevde samme scenario mot Juventus forrige sesong, ble resultatet først satt til 3-0 i favør Juventus. Etter en anke ble kampen spilt på nytt.

Salernitana ligger helt sist i Serie A, med åtte poeng etter 18 spilte kamper.

Strandberg har blitt en av Ståle Solbakkens viktigste spillere på det norske landslaget og har tidvis storspilt i midtforsvaret. Nå er klubbfremtiden usikker for 31-åringen.

Horten-gutten Julian Kristoffersen er også i Salernitanas spillerstall, men er denne sesongen lånt ut til Cosenza i Serie B.