Gå til sidens hovedinnhold

Serieleder etter drama

20 mål, røde kort, supporterbråk og flere overraskelser. Les alt om 2. serierunde og se alle målene her.

Nettavisen fulgte alle kamper i Tippeligaen og Adeccoligaen fra minut til minutt her

(Du kan se alle Tippeliga-målene, og sammendrag fra kampene ved å trykke på lenkene i høyremargen)

Stabæk leder serien etter to runder, etter at de slo Lillestrøm 4-2 i søndagens storkamp i Tippeligaen. Bæringene tok en fortjent seier etter to mål av svenske Johan Andersson, ett av Christian Keller og en liten lekkerbisken av Alanzinho.

For Lillestrøm ble det etter hvert en helsvart dag. Før kampen ble flere supportere tatt av politiet etter bråk på en pub i området. Under kampen ble så ytterligere supportere tatt hånd om av politiet.

Les om supporterbråket her.

Som om ikke det var nok fikk Tom Nordlies lag altså fire baller i sekken og rødt kort på Khaled Mouelhi. Det hele toppet seg rett etter kampslutt da en rekke spillere braket sammen ute på banen. Lagkamerater og ledere måtte til for å få stagget gemyttene.

Første tap
Lillestrøm var imidlertid ikke alene om å få seg en real tankevekker søndag.

Martin Andresen forlot Alfheim slukøret etter sitt første tap i tellende kamp som VIF-sjef. Sigurd Rushfeldt og et ypperlig langskudd av Tommy Knarvik avgjorde kampen, men det som kanskje gjorde Andresen ekstra betenkt var at Tromsø vant fortjent.

Laget styrte det meste av spillet, og skapte de fleste sjansene. Tromsø, med suksesstrener Steinar Nilsen ved roret, har dermed startet fantastisk i årets sesong. Først var de klart best, og tok poeng mot gullkandidat Lillestrøm. Så ble altså Vålerenga, som i 1. serierunde i fjor, slått.

Les saken:Gir media skylde for VIF-tap

Nedtur for Viking
Samtidig gikk kanskje den største gullkandidaten av dem alle, Viking, på en lei smell på Briskeby. HamKam, som tapte i Bodø i 1. serierunde, vant 3-2 på Hamar.

Les saken:- HamKam rundspilte oss

Det betyr at gullkandidatene Brann, Viking, LSK og Vålerenga alle står med ett tap etter to kamper. Årets Tippeliga er beskrevet som tidenes jevneste. De første to rundene kan tyde på at akkurat den spådommen er rett.

Stensaas-perle
På Ullevaal gjorde Lyn jobben mot Bodø/Glimt. Bodøværingene yppet seg, men etter hvert tok Lyn kommandoen.

En perle av Ståle Stensaas sendte Oslo-laget foran. Senere sørget spissene Odion Ighalo og Kim Holmen for de tre poengene.

Les saken:- Håpløst å gjøre sånt mot meg

(Saken fortsetter under bildet)

Dramatikken var stor også i Fredrikstad. Østfoldingene, kjent som et godt hjemmelag, så ut til å få det tøft da de fikk nye Abgar Barsom utvist på 1-1.

Tarik Elyounoussi imponerte imidlertid med landslagstrener Åge Hareide på tribunen. Han scoret først da det var 11-11. Så da FFK spilte med 10 mot 11.

Dermed tok Fredrikstad årets første seier.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot