RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serieleder Tromsø kan bli fratatt poeng

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ledelsen utelukker ikke poengtrekk .

Tromsø leder Tippeligaen etter en uhyre stabil og god sesongstart. Haugesund ble slått i serieåpningen, det ble uavgjort borte mot Molde i neste runde og så ble Start slått søndag.

Dermed leder Tromsø serien etter tre serierunder - ett poeng foran et kobbel av andre lag.

Det er også en brukbar sjanse for at de leder serien også etter helgas runde. Da venter nemlig poengløse Sogndal på bortebane.

- Når kanskje ikke målene
Men Tromsøs administrerende direktør, Stig Ove Sandnes, kan ikke utelukke at serielederne får et poengtrekk til sommeren.

- Vi er inne i en treårig handlingsplan for økonomien i Tromsø, men det tar tid. Det er ikke gjort over natta. Så ja, det kan være at vi ikke når målene før vi skal levere regnskapet 30. juni, sier han til Nettavisen.

I så fall er konsekvensen krystallklar.

Det blir ett poeng i trekk.

- Vi har kommet mye lenger nå enn for ett år siden, men etterslepet er så stort at vi er nødt til å bruke tre år på å få snudd dette. Vi jobber selvsagt for at regnskapet skal bli best mulig til 30.juni, men i denne sammenhengen blir ett poeng ganske lite. Det handler om å snu den negative økonomiske utviklingen klubben var inne i. Man kan ikke drive med underskudd. Man må ha positiv drift, sier Sandnes klart.

- Skjønn betyr ingenting
At Tromsø er på rett vei allerede nå betyr heller ingenting.

- Nei. Dette har ingenting med skjønn å gjøre. Dette handler kun om resultat.

- For Tromsøs del er dette todelt. Det ene er at vi vil prestere sportslig. Det andre er at vi må få klubben til å bli bærekraftig økonomisk. Så skal vi være økonomisk friskmeldt i løpet av 2012.

Og 2012 kan bli et viktig år. Én ting er det om Tromsø får et poengtrekk på ett poeng til sommeren. En helt annen ting er det om underskuddsdriften fortsetter også neste år. Først trekkes en klubb nemlig ett poeng, neste gang fem, så åtte og til slutt mister man lisensen sin.

Tromsø spiller altså borte mot Sogndal i 4. serierunde. Kampen spilles søndag 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere