Serielederen ble kneblet

Foto: Scanpix

FOSSHAUGANE (TV 2 Nettavisen): Serieleder Tromsø fikk seg en på trynet av nedrykkskandidat Sogndal på Fosshaugane søndag. Tross skader og sykdom kneblet hjemmelaget serielderen med to mål av Børre Steenslid og Håvard Flo.

27.06.04 21:51

Les KAMPFAKTA og SPILLERBØRS her!

(Sogndal - Tromsø 2-1): Blod, svette og omgangssyke i en herlig blanding var ingrediensene. Sykdom herjet i SIL-troppen før kampen mot Tromsø, og Kurt Heggestad måtte melde pass med urolig mage. Duoen Børre Steenslid og Rune Bolseth valgte derimot å trosse magesmertene. Som om ikke det var nok, ble Marco Reda skadet og måtte ut for å sy overleppen etter en duell med TIL-spissen Peter Kovacs. Til slutt måtte så Kjetil Holvik ut etter å ha slått opp en gammel kneskade.

- Det er en fantastisk prestasjon å slå Tromsø under disse omstendighetene. Spillerne slutter aldri å imponere meg, sa en stolt sogndaltrener Jan Halvor Halvorsen.

En omgangssjuk Børre Steenslid rakk å lage sitt første tippeligamål før han måtte slå følge med lagkamerat Rune Bolseth og finne veien til doskåla et stykke ut i andre omgang.

- En utrolig god følelse å lage mål. Men etter hvilen var jeg helt tom for krefter, fastslo 19-åringen som har spilt godt i SIL-forsvaret hele vårsesongen. I går presterte han også et skudd i tverrliggeren fra 40 meter like før han heada inn utligningsmålet.

Bolseth i storform
Drivende god var også Rune Bolseth. 24-åringen la ned utrolig mye arbeid på en SIL-midtbane som etter hvert tok luven av tromsøspillerne. Bolseth er tilbake i storform og imponerte med høy arbeidsmoral og utsøkte pasningar så lenge kreftene holdt.

- Jeg måtte spy vel en time før kamp, og var veldig usikker. Likevel valgte jeg å starte kampen, og det gikk fint før pause. Etter hvilen måtte jeg en tur ut på sidelinja for å gi hals. Det holdt en stund, men etter vel en time var det slutt på kreftene og tid for å finne veien til do, forteller en gråblek Bolseth.

- Jeg fikk ikke med med siste halvtimen, men desto mer gledelig at vi gjorde jobben. Dette gjør godt, smiler Bolseth etter kampslutt.

For Sogndal har det mye å si at han spiller som han nå gjør på midtbanen. Og snart er Tommy Øren tilbake mot gamle høyder. I går så vi flere eksempler på 24-åringens storhet. Før han så bunnen på bøtta rakk ha å legge et presist innlegg på hodet til luftkongen Håvard Flo.

Flo mot gamle høyder
Også SIL-kapteinen er på vei mot formen etter skademarerittet i vårsesongen.

- Jeg visste det med en gang at det ville bli mål. Ballen kom i en perfekt bue og det var bare å ta sats. Slike bommer jeg ikke på, gliser en blid og fornøyd sogndalkaptein. De siste 20 minuttene ofret han seg med alle krefter i midtforsvaret sammen med Raoul Kouakou og Marco Reda. Ikke rart det ble vanskelig for innbytter Peter Kovacs å finne ledig luftrom.

- Vi hadde bestemt oss for å ta Tromsø, koste hva det koste ville. Nå har vi vist at det nytter å kjempe sammen, så denne seieren betyr mye for oss. Og snart har vi alle spillerne tilbake i form, forteller kaptein Håvard Flo.

Kollega Steinar Nilsen i Tromsø var skuffet etter at laget ga fra seg initiatviet til et kjempende Sogndal.

- Det ble en slåsskamp av en annen verden med en dårlig dommer attpåtil. Men Sogndal skal ha all ære av måten de snudde kampen. Men vi skal ikke la oss falle ut av stilen så lett, sier en irritert TIL-kaptein Steinar Nilsen.

Dominerte før pause
Også trener Per-Mathias Høgmo ristet på hodet over en skuffende andreomgang.

- Vi dominerte før pause og spilte periodevis god fotball. Men Sogndal kom fryktelig tilbake og vi presterte ikke det som skal til for å være et topplag, innrømmer TIL-treneren. Han så en Morten Gamst Pedersen som måtte jobbe hardt defensivty for å hindre Robbie Russell å få for mye spillerom. Verken Ole Martin Årst eller Lars Iver Strand var i nærheten av å true SIL-forsvaret. Dermed kunne Håvard Flo og Co juble for en viktig seier og ta fatt på en høstsesong der halvparten av tippeligalagene vil være involvert i nedrykksstriden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.