*Nettavisen* Sport.

Seriestarten i Spania går som planlagt

Madrid (NTB): Serieåpningen i spansk eliteseire vil sparkes i gang etter planen kommende helg. Men striden mellom klubbene om TV-rettighetene vedvarer.

Etter et hastemøte mellom de 13 misfornøyde klubbene og den spanske ligaledelsen (LFP), ble det tirsdag klart at det ikke blir fotballstreik med det første.

Partene har ikke blitt enig om en ny TV-avtale, men det er framskritt i samtalene. At den spanske idrettsministeren, Miguel Cardenal, har involvert seg i saken, har roet ned situasjonen.

- Det må komme en løsning, men den er ikke klar i morgen. Det er et stort steg framover at idrettsministeren er klar over problemene som må rettes opp i, sa Betis-president Miguel Guillen tirsdag.

Et flertall av eliteserieklubbene er sinte over at kringkasterne Canal+ og Mediapro ikke har klart å løse tvisten om TV-rettighetene for spansk toppfotball. Klubbene truet med å utsette seriestarten.

Dagens modell har gjort at Real Madrid og Barcelona har egne TV-avtaler og håver inn klart mest i mediepenger. Mange ønsker å tilnærme seg måten tysk Bundesliga fordeler TV-midlene på. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.