*Nettavisen* Sport.

Sesongen kan ryke for Skadsdammen

Foto: Knut Falch/Scanpix

Men han er på bedringens vei.

16.01.13 09:19

Skadsdammen ble taklet stygt av Frisk Askers Kiel McLeod sist uke. 31-åringen pådro seg hjernerystelse og ble fraktet til sykehus. Han er sykmeldt fra alle ishockeytreninger i tre uker.

Hamar Arbeiderblad skriver at Storhamars hovedtrener Michael Smithurst er forberedt på at Skadsdammen ikke kommer tilbake på isen denne sesongen.

- Hodeskader er alltid guffent. Selv om det er My (Lystad, lege) og det medisinske apparatet som har hånd om prosessen, ligger det alltid en frykt hos meg når slikt skjer, at de ikke spiller mer denne sesongen, spesielt etter slike kraftige taklinger som Eirik fikk, sier Smithurst til lokalavisen.

- Jeg som trener vil ikke utsette spillerne for noe som de risikerer å dra med seg videre. De skal ha et liv også etter hockey. Det er ikke så lenge igjen av sesongen, og på et tidspunkt må vi gjøre en sportslig vurdering om det er bedre å se mot neste sesong, også, heller enn å stresse, legger Storhamar-treneren til.

Håper på comeback
Skadsdammen selv håper selv han kan rekke sesongavslutningen. Han kan tidligst være tilbake i trening i februar. Hvis han er spilleklar til 12. februar, kan han rekke sju seriekamper før sluttspillet, skriver HA.

- Selvfølgelig håper jeg at jeg spiller mer denne sesongen, men samtidig forstår jeg at det er viktig ikke å bli for ivrig. Jeg følger legens råd, sier Skadsdammen.

Ifølge Michael Smithurst er det også usikkert om Martin Blakseth Huse spiller mer denne sesongen. Han fikk en hodesmell under landskamp for nesten en måned siden. Det var hans andre hjernerystelse denne sesongen.

- Jeg husker ikke noe, men jeg har sett på video én gang. Det er vel mer at jeg har fått to hjernerystelser ganske tett, som gjør at jeg må bruke litt mer tid. Det er klart jeg tenker en del om det, etter å ha lest om de som har fått flere hodeskader i karrieren, sier Huse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag