RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sesongen over for Detroit

Martin Gelinas avgjorde for Calgary Flames da stjernelaget Detroit Red Wings ble sendt hodestups ut av sluttspillet for andre året på rad.

I fjor røk Detroit 0-4 for Anaheim Mighty Ducks - i år skulle det stjernespekkede mannskapet revansjere seg og vise at fjoråret ikke var representativt. Men Calgary Flames, og ikke minst deres finske målvakt Miikka Kiprusoff, ble for gode.

Også Curtis Joseph stod glimrende i den siste kampen. Detroit-målvakten reddet 43 skudd. Det 44. var han sjanseløs på. Martin Gelinas fikk åpent mål 19:13 ut i fjerde periode, og gjorde ingen feil.

Det var tredje gang Gelinas avgjorde en sluttspillserie i overtidsspill. Han sendte Vancouver ut av sluttspillet da han avgjorde kamp 7 i den serien tidligere i år, og sendte også Toronto ut av sluttspillet som Carolina-spiller i 2002.

Ingen andre spillere i NHLs historie har avgjort tre serier i overtid.

- De hadde mer ferdigheter, men vi jobbet ekstremt hardt og fikk betalt. Alle har bidratt på forskjellige tidspunkt og det har vært moro, sa Gelinas ifølge AP.

Detroit spilte uten kaptein Steve Yzerman og veteranbacken Chris Chelios. Heller ikke Anders Myrvold spilte for Detroit. Nordmannen er dermed ferdig for sesongen, ettersom også hans farmerlag er slått ut av sluttspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere