Gå til sidens hovedinnhold

Sesongen over for VM-aktuell langrennsprofil – oppfyller ikke helsekrav

Karoline Simpson-Larsen har overrasket stort i langrennsløypa denne sesongen og var aktuell for den norske troppen til VM i Oberstdorf. Nå er sesongen over.

Det opplyser Norges Skiforbunds utviklingslag Team Elon Vest, som Simpson-Larsen er en del av, på sine Facebook-sider tirsdag.

«Toppidrett er ofte veldig moro, det er høye topper, men også dype daler som kan virke uforståelige for mange. Vi må hele tiden ta tøffe valg som vi må ta konsekvensene av og leve med. Det gjelder trening, restitusjon, familie, skole, livsstil og helse», heter det der.

Videre skriver laget at de har valgt å dra i håndbrekket med hensyn til Simpson-Larsens videre sesong.

«Det brennende ønsket om prestasjon har overskygget kravet til restitusjon og ernæring. Vi har ikke gjort noe galt, men har ikke vært flinke nok med detaljer. Karoline oppfyller ikke alle kravene i helseattesten», heter det.

VM-aktuell

Laget opplyser at Simpson-Larsen har det bra, men ikke kommer til å gå flere renn denne sesongen. I stedet rettes fokuset mot neste sesong. Der håper Vargar-løperen å komme tilbake i en enda bedre utgave.

«I samråd med Karoline ønsker vi å være åpne om dette og håper å vise at vi tar utøvernes helse på alvor», står det i tirsdagens melding.

Simpson-Larsen har vært en stor positiv overraskelse i langrennssirkuset denne sesongen. Hun imponerte stort med 4.- og 6.-plass i distanserennene under langrennsåpningen på Beitostølen i november.

I de påfølgende norgescuprennene på Sjusjøen, som erstattet verdenscuprennene på Lillehammer, gikk hun seg blant annet inn på seierspallen på 10-kilometeren i fri teknikk.

Det gjorde talentfulle Simpson-Larsen til et aktuelt navn for den norske VM-troppen. 10 kilometer fri teknikk er nemlig VM-øvelse i Oberstdorf.

Overrasket seg selv

Etter de sterke resultatene på Sjusjøen sa Simpson-Larsen til NTB at hun ikke hadde drømt om å være VM-aktuell før sesongen startet.

– Det var ikke i mine tanker en gang. Men jeg ser jo at jeg ikke er så langt unna. Det er bare veldig gøy og motiverende, sa Vargar-løperen.

Hun kunne fort fått sjansen i verdenscupen i Davos før jul dersom Norge hadde deltatt der.

Fra før er det kjent at Ingvild Flugstad Østberg står over hele inneværende sesong. Gjøvik-jenta satser i likhet med Simpson-Larsen mot OL-sesongen som venter i 2021/22.

(©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken