*Nettavisen* Sport.

Sesongens raskeste røde

Everton-manager David Moyes gleder seg over Mikel Artetas bidrag til laget for tiden.

I sin første ligakamp for Everton ble keeper Iain Turner (22) utvist etter bare ni minutter. Likevel vant laget 1-0 - for niende gang denne sesongen.

11.02.06 19:17

EVERTON - BLACKBURN 1-0: Turner er egentlig Evertons 3. keeper bak Nigel Martyn og Richard Wright, og da han ble utvist lurte nok noen på om materialforvalteren måtte stå i mål. Eller om de måtte ringe gode, gamle Neville Southall.

Utvisningen var for øvrig den raskeste i ligaen denne sesongen.

Blekt Blackburn uten Gamst

Da ingen husket telefonnummeret til Southall, kom i stedet juniorkeeper John Ruddy på banen. Ut gikk spissen James McFadden, som knapt hadde rukket å bli svett på ryggen. Overraskende nok fikk ikke tenåringen Ruddy mye å gjøre, og Everton-spissen James Beattie scoret kampens eneste mål etter halvtimen.

Blackburn var uten Morten Gamst Pedersen, som ble hjemme og pleiet en skade. Men til å være en spiller mer produserte Blackburn skuffende få sjanser. David Bentley var nærmest et par ganger, men klarte aldri å få avsluttet ordentlig.

9 x 1-0-seier

Dermed ble det 1-0-seier til Everton nok en gang. For niende gang denne sesongen har de blå gått av banen med 1-0-seier, det er i snitt en 1-0-seier i hver tredje kamp.

Etter lagets katastrofale åpning på sesongen, der de en stund lå desidert sist, er Everton nå trygt plassert midt på tabellen på 10. plass. Ett poeng bak nettopp Blackburn. Men hvem skal stå i mål i neste kamp? Neville Southall, kanskje?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.