RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sesongstarten i fare for Northug

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Det blir en fortløpende vurdering hva som er mest fornuftig å gjøre, sier landslagstreneren.

Petter Northug håpet å være tilbake i trening onsdag etter at han ble slått ut av magesjuke på høydesamlingen i Val Senales forrige uke.

26-åringen sliter imidlertid fremdeles og nå står sesongåpningen i fare for langrennsesset.

Landslagstrener Trond Nystad sier til Dagbladet at det ikke er noen endring i Northugs form og at han fremdeles føler seg for slapp til å trene.

- Han synes selvfølgelig det er surt at han ikke får gjort jobben sin, som er å gå på ski. Det er bare én ting å gjøre, og det er å ta en dag av gangen. Vi gjør opp ny status i morgen. Er han ikke bedre da, gjør vi det samme lørdag, sier han, sier Nystad.

Landslagssjefen legger ikke skjul på at det er en viss fare for at Northug går glipp av sesongåpningen på Beitostølen neste fredag.

- Det blir en fortløpende vurdering hva som er mest fornuftig å gjøre. Petter er veldig profesjonell, og det er ingen tvil om at de viktigste rennene kommer senere i vinter. Han risikerer ikke noe nå hvis det kan gå på bekostning av resultatene senere, sier Nystad.

Petter Northug ble nummer tre i verdenscupen forrige sesong, bak canadiske Devon Kershaw og vinneren, Dario Cologna, fra Sveits.

Denne sesongen satser VM-kongen først og fremst på Tour de Ski og VM i Val di Fiemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere