Gå til sidens hovedinnhold

Sesongstarten utsatt for Frederik Wilmann

Nordmannen skulle til Mexico, men ble værende på Mallorca.

Det var tilløp til forvirring da Frederik Wilmann for et par dager siden likevel ikke satte kursen mot Mexico.

Der skulle Christina Watches Onfone sykle etapperittet Vuelta al Estado de Mexico fra 26. februar til 3. mars.

- Jeg har fått en slags plan, men noe må ha skåret seg. I hvert fall i starten av sesongen, fortalte Wilmann til procycling.no.

Da var han nemlig fortsatt i full trening på Mallorca.

- I fjor var jeg sykehuspasient på denne tiden (etter å ha bli påkjørt av bil med henger under trening, red.anm.). Nå har jeg veldig lyst til å kjøre sykkelritt.

CWO: - Vi skal til Mexico
Men ifølge Wilmann var han ikke tilstrekkelig informert av arbeidsgiveren om hvorfor Mexico-turen ikke materialiserte seg.

En telefon til Christina Watches Onfone var et godt steg på veien til å klarne opp i mysteriet.

- Frederik må ha glemt å lese all informasjonen i den siste mailen vi har sendt ut. Der står det at det ikke blir noe av Vuelta al Estado de Mexico. Jeg tror arrangøren har valgt å flytte rittet til juni, hvis det ikke blir avlyst.

- Men vi har fortsatt planer om å kjøre Vuelta Mexico fra 10.-17. mars, så det blir også sesongåpningen til Wilmann. Vi drar nok ned en uke i forkant av det rittet, forteller sportsdirektør Søren Rasmussen til procycling.no.

Til Danmark, Serbia og Bosnia
Wilmanns foreløpige sesongplan inneholder også Post Cup-åpningen i Danmark den 14. april.

Deretter følger Banja Luka-rittene i Bosnia og Serbia fra 19-21. april.

- Jeg sitter også her med en invitasjon til Thailand rundt, den 1. april. Dersom vi bestemmer oss for å dra dit, tror jeg Frederik har en god sjanse til å bli med på laget, forteller den danske sportsdirektøren.

Uten invitasjon til Glava Tour
Utover våren mener Søren Rasmussen at både ritt i Østerrike og Korea kan passe godt til Viggja-mannen.

- Jeg møtte Frederik for første gang under samlingen vi hadde i Italia for 3-4 uker siden. Da så jeg egenskapene og ferdighetene han besitter. Han blir en viktig rytter for oss, en som kan kjøre inn resultater i fjellene.

Christina Watches Onfone kan også bli å se i noen norske ritt utover sesongen. De har ikke mottatt invitasjon til årets Glava Tour, men har søkt om å starte Tour de Fiords og kan også tenke seg å kjøre Arctic Race of Norway uka i forveien.

Rasmussens innrømmelse
Laget har fortsatt ambisjoner om å bli prokontinentale foran neste sesong. Da er man avhengig av å kjøre inn resultater i år, men også å tilegne seg flere sponsorkroner enn årets budsjett inneholder.

- Hvordan har Michael Rasmussens dopinginnrømmelse påvirker mulighetene deres til å komme med i rittene dere ønsker denne sesongen?

- Det har vært ulike reaksjoner. Noen rittarrangører er skuffet over at Michael ikke kan stille til start i rittet, mens andre synes det er bedre at vi kommer uten ham. Det er både opp- og nedturer, men det har ikke slått spesielt negativt ut for oss, avslutter Søren Rasmussen.

Mens lagkameratene var på samling ved Gardasjøen, innrømmet Michael Rasmussen å ha dopet seg gjennom 12 år som toppsyklist. Han fikk en toårig utestengelse fra sykkelsporten, etter å ha samarbeidet med antidopingbyåret, og vil inneha en selgerjobb for sykkellaget i mellomtiden.

Samtidig som dopinginnrømmelsen kom, valgte han også å legge opp som toppsyklist.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken