*Nettavisen* Sport.

Setter brann i Vålerenga

Vålerenga bygger et storlag. Både Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes er klare for Oslo-klubben

02.01.08 21:21

Det var god stemning på Valle da Vålerenga presenterte to klassespillere som skal forsterke klubben de neste sesongene. For Bengt Sæternes har skrevet under en treårskontrakt, mens Kristofer Hæstad har skrevet under en fireårsavtale. Dermed ser Vålerenga på papiret ut til å ha et meget sterkt lag kommende sesong. Midtbanen inneholder nå hele fire landslagspillere. I tillegg til Hæstad blir også Martin Andresen, Lars Iver Strand og Christian Grindheim å finne på midtbanen.

Se pressekonferansen her

Storfornøyd trener
- Dette er to klassespillere. Når enerne er tilgjengelig er det godt at de velger Vif som klubb. Vi er glad for at en etablert landfslagsspiller kommer hit, sa Martin Andresen om Kristoffer Hæstad.

Bengt Sæternes forlot Brann midt i gullkampen i Tippeligaen i år. Han signerte da for Odense. Nå er han nok en gang tilbake i Norge.

Om Sæternes som er hentet fra Odense sa han følgende

- Ikke mange spillere har så godt målsnitt som 0,5 per kamp. Vi tror på at han kommer til å score så mye som snittet tilsier at han skal gjøre, sa Andresen.

Skadeplaget
Bengt Sæternes har vært mye skadet i tiden i den danske klubben. Men Vålerenga har troen på at den tidligere målkongen i Brann skal ordne klubbens problemer med å score nok mål.

- Vi bestemte oss tidlig for å hente inn Bengt Sæternes, sa sportssjef Jan-Erik Aalbu under pressekonferansen

Bengt Sæternes har vært mye skadet i tiden i den danske klubben. Men Vålerenga har troen på at den tidligere målkongen i Brann skal ordne klubbens problemer med å score nok mål.

Det var lenge tvil om hvor Kristofer Hæstad kom til å ende. Selv åpnet han også for muligheten til at han kunne komme til å spille for Start neste sesong selv om laget rykket ned fra Tippeligaen.

Vemodig Hæstad
Det var en rar følelse for Doffen å skrive under for en annen klubb en Start.

- Jeg har vært Start-gutt i alle år, så det er litt vemodig. Men dette var viktig for min videre karriere, sa Hæstad til TV 2 Sporten.

Martin Andresen er en av årsakene til at Sæternæs valgte klubben.

- En årsak er at jeg har tro på det han driver med Jeg er glad for at jeg får muligheten til å være med på dette, sa Sæternes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag