Setter han punktum med 3000 meter?

Foto: Ian MacNicol / Getty / All Over Press (2013 Getty Images)

Henrik Ingebrigtsen er så fornøyd med det han har oppnådd på 1500 meter i år at han trolig løper 3000 meter i sesongavslutningen.

04.09.13 10:37

Der møter han i tilfelle «Hurdalshingsten» Sindre Buraas. Hvis Ingebrigtsen velger den lengste distansen i Rieti i Italia, kommer det til å bli et skikkelig punktum for den norske banesesongen i 2013.

Rieti-stevnet går til helgen, men før det er det avslutning i Diamond League i Brussel. Der stiller Norge med Andreas Thorkildsen, som ikke har fått det helt til å klaffe i år, og Jaysuma Saidy Ndure, som fikk siste delen av sesongen delvis ødelagt av skader.

– Dersom jeg skal oppsummere banesesongen i år, vil jeg si at jeg er mest fornøyd med at Henrik Ingebrigtsen har etablert seg i den internasjonale toppen på mellomdistansene, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

– Ingebrigtsen fikk gjennombruddet sitt i fjor. Han har fulgt opp med å etablere seg i toppen i år. Det er spennende med tanke på framtidige internasjonale mesterskap, fortsetter han.

Nedtur
VM i Moskva var det største på friidrettsfronten i år, men for de norske utøverne ble mesterskapet på Ljusniki stadion en aldri så liten nedtur. Thorkildsen, som for bare tre år siden var verdens desidert beste spydkaster, endte på en skuffende sjuendeplass. Det ble beste norske plassering. Ndure og Ingebrigtsen klarte åttendeplasser på henholdsvis 200 og 1500 meter.

For første gang siden 2003 forble norske friidrettsutøvere uten medalje i et stort internasjonalt mesterskap. Uansett hvordan man snur og vender på det, så var det skuffende.

Men det har også vært lyspunkter for sportssjefen.

– Ingebrigtsen er nevnt. Jeg synes også det er grunn til å trekke fram Øyvind Strømmen Kjerpeset. Han er kommet som et frisk pust inn i norsk friidrett på en distanse (400 meter hekk) der vi har manglet en god løper, sier Nilsen.

Han legger også til at han er svært godt fornøyd med det juniorene har prestert, for det er blitt norske gullmedaljer i alle de aldersbestemte mesterskapene.

Sårbare
Men ikke alt har vært like positivt. Nilsen er fullt klar over at mange skader har gjort den lille norske gruppen av internasjonale topputøvere sårbar.

– Det er viktig å få de som har slitt med skader tilbake så fort som mulig. Derfor er det viktig at vi ser på trener-utøver-relasjonen i samarbeid med vårt medisinske apparat. Det gjelder å lage opplegg som gjør at utøverne ikke blir så utsatt for skader, sier Nilsen.

– Det er reist noen spørsmål rundt dette, og når sesongen nå er over, kommer vi til å bruke september på å evaluere hele situasjonen. Vi tar den kritikken som er kommet på alvor, sier Nilsen til NTB.

Selv om sesongen har gått litt opp og ned, ble avslutningen i alle fall positiv med Henrik Ingebrigtsens norske rekord på 1500 meter med 3.33,95 fra Weltklasse i Zürich. Det er et resultat som gjør at ikke bare sportssjef Nilsen ser lyst på framtiden for norsk friidrett. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag