*Nettavisen* Sport.

Setter Lehmann på benken mot RBK

Foto: AFP PHOTO / RAFA RIVAS

Jens Lehmann er for tiden Arsene Wengers andrevalg som Arsenal-keeper. - Jeg har satt store stjerner på benken før, sier Wenger.

07.12.04 08:16

Tirsdag kveld spiller Arsenal sesongens hittil viktigste kamp. Londonlaget må slå Rosenborg for å gå videre fra gruppespillet i Champions League. Det handler om opptil 30 millioner pund i prispenger, tv- og billettinntekter.

- Denne uka kan avgjøre sesongen, men vi tenker ikke på de negative konsekvensene av en dårlig kamp, sier Wenger ifølge Sporting Life.

Ønsker ikke oppmerksomhet
Han velger igjen Manuel Almunia i stedet for mer meritterte Jens Lehmann. Spanjolen kan også regne med å spille søndagens toppmatch mot Chelsea. Til tross for to tabber mot Manchester United og Birmingham City, som fikk Lehmann til å bemerke at «Guds veier er uransakelige».

Wenger ønsker ingen oppmerksomhet rundt det vanskelige keepervalget. Lehmann har gjort flere tabber i Champions League, mens Almunia altså har virket usikker i lagets to siste kamper.

- Dere vet hvem som vil stå i mål. Dere tror vel ikke at jeg tar ut keeperen i bare én kamp. Jeg gjør ikke slikt. Jeg er nødt til å gi ham flere kamper. Men jeg ønsker ikke å gjøre dette til en større sak enn det er, sier Wenger.

- Ingen tabber
- Hvis du ser på karrieren min, vil du se at jeg har vraket mange store stjerner i lange perioder. Jeg har gjort det med Dennis Bergkamp, Kanu, alle. Du sender det beste laget utpå, uansett hvem det er.

Wenger mener Almunia har gjort en god jobb i de kampene han har spilt.

- Etter min mening var det ingen stor tabbe på Old Trafford, og jeg ble ikke skremt av det som skjedde mot Birmingham, heller, understreker Arsenals franske manager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.