*Nettavisen* Sport.

Setter opp minnefond for avdød proffsyklist

Foto: DAVID STOCKMAN (Scanpix)

Amy Dombroskis død går hardt inn på sykkeleliten.

04.10.13 20:13

Venner av Amy Dombroski setter opp et minnefond i hennes navn etter at hun torsdag ble påkjørt og drept av en lastebil da hun var ute og trente i Belgia.

Fondet går til familien og vil bli brukt i hennes minne.

Påkjørt av lastebil
Dombroski trente motorpes, hvor man ligger i dragsuget til en moped for å trene i konkurransefart, ved Sint-Katelijne-Waver utenfor Brussel i går ettermiddag da hun kolliderte med en lastebil. Dombroski døde av sammenstøtet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Amy Dombroski

- Amy tok med seg solskinnet da hun flyttet til Belgia. Hun hadde en fantastisk tørr humor, men et smil som gikk fra øre til øre. Hun var en fantastisk person, som virkelig levde livet. Jeg er knust over at hun er borte, sier Christian Vardaros, som var én av tre amerikanere som kjørte fast i de belgiske cyclocross-løpene, til velonews.

- Elsket sporten
Dombroski var 26 år da hun døde. Hun er født og oppvokst i Jericho, Vermont. Hun startet idrettskarrieren som alpinist før hun ble forelsket i sykkelsporten. Hun vant sitt første cyclocrossløp i 2006 da hun ble amerikansk U23-mester. Dombroski flyttet til Belgia for å kjøre cyclocross på høyeste nivå. En sport hun elsket.

Den europeiske mesteren Helen Wyman konkurrerte ofte mot Amy Dombroski. Hun mener Dombroski var spesiell.

- Amy var alltid Amy, uansett. Alle som kjente henne likte henne, og hun smilte alltid. Det å leve som cyclecrossrytter i Belgia kan være tøft. Amy virket å være glad for å få gjøre noe hun likte. Dette er et vanvittig tragisk tap, og jeg kan ikke engang tenke meg hva familien går gjennom, sier Wyman.

Amy Dombroski hylles nå av kjente og ukjente på twitter:

HTML EMBED

HTML EMBED

HTML EMBED

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.