Seks finaler, seks triumfer. Det er den enkle fasiten til det spanske storlaget som har slitt denne sesongen, men som har fått en helt ny vår med trener José Luis Mendilibar.

Nå venter en sjuende finale mot José Mourinhos Roma. 2-1-seieren sørget for 3-2 sammenlagt mot Juventus.

Det ble innbytternes kveld på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De tre scoringene kom alle fra spillere som kom inn fra benken. Dusan Vlahovic gjorde 1-0 etter 65 minutter før Suso banket inn utligningen seks minutter senere.

Erik Lamela headet inn 2-1 i den første ekstraomgangen og avgjorde kampen.

Fra å styre mot nedrykk kan Sevilla kjempe seg til en plass i neste sesongs mesterliga ved å vinne turneringen de vant sist i 2020. Mellom 2014 og 2016 vant laget tre sesonger på rad.

Les også: Ny Mourinho-triumf: Tok seg til finale

Snytt for straffe?

En hektisk 1. omgang avsluttet på dramatisk vis. Sevillas Óliver Torres ble tilsynelatende meid ned på 16-meterstreken av Juan Cuadrado. Dommeren vinket spillet videre. Reprisen viste at Cuadrado ikke var på ballen, men VAR-sjekken endte i ingenting.

Moise Kean var nær for Juventus, men hans avslutning gikk i stolpen.

Innbytter Vlahovic hadde bare vært på banen i to minutter da han kjempet seg inn i 16-meteren. Alene med keeper chippet han inn 1-0 på elegant vis. En ny innbytter ville så være med på moroa. Sevilla fikk omsider uttelling da Suso hamret inn utligningen.

Fire minutter ut i første ekstraomgang var Lamela på plass. Han stanget inn 2-1 og sendte hjemmefansen til himmels.

Les også: Newcastle med gigasteg mot Champions League – presser United og Liverpool

Kun ett tap

Marcos Acuña ble utvist med fem minutter igjen, tilsynelatende fordi han ikke tok et innkast raskt nok, men Sevilla klarte å ri av det italienske presset.

Det første møtet endte 1-1 i Torino. Da scoret Federico Gatti over seks minutter på overtid etter at Youssef En-Nesyri sendte Sevilla i ledelsen i første omgang.

Mye har snudd for Sevilla den siste tiden, særlig etter trenerskiftet til klubbnomaden Mendilibar. Laget hadde et tøft gruppespill i mesterligaen og lå lenge i nedrykksstriden i den spanske serien. Siden Mendilibars inntreden har det blitt kun ett tap på tolv kamper i alle turneringer.

Finalen går i Budapest i Ungarn 31. mai.

(©NTB)