SEVILLA – ROMA 1–1 (4-1 etter straffer):

Det ble et heseblesende oppgjør mellom de to lagene i Europa League-finalen i Budapest onsdag kveld.

Etter 1–1 ved ordinær tid gikk kampen til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Der var det spanjolene som trakk det lengste strået og vant dermed Europa League for utrolige sjuende gang i klubbens historie.

Gianluca Mancini og Roger Ibanez misset på straffer for Roma. Førstnevnte scoret også selvmål i andre omgang.

Roma-manager José Mourinho og hans team gjorde seg sterkt bemerket under finalen mot det spanske laget.

LES OGSÅ: Var verdens beste – nå jobber hun på vinmonopol

– Mourinho er stein gæren

I kjent Mourinho-stil var det konstant klaging på dommeravgjørelser og motstanderne. Det var kjefting, gestikulering og Roma-benken tok så å si alle triks i boka i bruk for å vippe kampen i sin favør. Det lyktes de for så vidt også nesten med.

– Det som er spesielt er at det går på rundgang. Han er jo stein gæren og får med seg én etter én. Det er dresskledde folk, doktorer, fysioterapeuter og hele «bunchen», påpekte studioekspert for Viaplay, Lars Tjærnås, i pausen.

– Og så sender han dem ut og setter seg selv rolig ned. Det er som et sykkelritt der ulike folk tar føringen, sa han.

Roma-benken fortsatte slik gjennom hele kampen, noe som fikk Tjærnås til å reagere ytterligere.

– Unnskyld meg, men jeg synes det er ufyselig, den oppførselen der, sa han før straffesparkkonkurransen.

Det var tydelig at Sevilla-trener José Luis Mendilibar og hans benk lot seg irriterte kraftig av Mourinho og Roma-benken.

– Nå er Mendilibar over hos Mourinho. Han begynner å bli forbannet nå, sa Viaplay-kommentator Andreas Toft i første omgang.

– Det er sykt å se på. Det fungerer sikkert, men det er meget spesielt å se hvordan Roma holder på i absolutt alle situasjoner

Også ekspertkommentator Tor Ole Skullerud merket seg det som foregikk på sidelinjen.

– Nå er det ville tilstander igjen i teknisk sone, sa han under ett av Roma-benkens mange utbrudd.

Dybala fikset ledelse

Italienerne fikk kampen raskt inn i sitt spor og den første store sjansen i kampen tilfalt Leonardo Spinazzola. Paulo Dybala la 45 grader ut til midtbanespilleren og Spinazzola fyrte av raskt, men keeper Yassine Bounou var kjapt oppe med hendene og reddet.

LES OGSÅ: Rekdal fortsetter som Rosenborg-trener

Etter rundt 35 minutter skulle det lykkes for Roma. Dybala ble spilt gjennom og alene med keeper var han sikker. Sevilla-spillerne var rasende fordi de mente det burde vært et frispark i forkant, men dommer Anthony Taylor godkjente scoringen.

Roma ropte også på straffe før scoringen, da Tammy Abraham ble liggende nede etter det som så ut som et spark i hodet innen i 16-meteren. VAR tok en nærmere kikk på situasjonene og konkluderte med at det ikke var straffespark.

Sevilla hadde ikke all verden å by på før pause. På overtid smalt det imidlertid fra veteran Ivan Rakitic. Skuddet fra distanse hadde god retning, men smalt i stolpen bak Roma-keeper Rui Patrício som dermed slapp med skrekken.

Slo tilbake etter selvmål

Andre omgang var rundt ti minutter gammel da spanjolene slo tilbake. Gianluca Mancini var uheldig og headet ballen i eget mål under press fra Lucas Ocampo. Situasjonen oppsto etter et innlegg fra superveteran Jesus Navas.

LES OGSÅ: Ryster fotballverdenen: 15-åring død etter slagsmål på banen

I det 66. minutt fikk Roma en gedigen mulighet til å ta tilbake ledelsen. Det ble mye klabb og babb i feltet. Først var både Abraham og Chris Smalling involvert. Keeper og Sevilla-forsvaret fikk utrolig nok ryddet unna. Returen havnet i føttene hos Roger Ibanez som sleivet da han skulle sette kula i det tomme buret og sjansen ebbet ut i ingenting for Mourinhos menn.

Kvarteret før slutt trodde Sevilla at dommer Taylor skulle gi dem straffe da Ibanez stoppet Ocampos. Engelskmannen valgte imidlertid å se situasjonen på nytt borte ved TV-skjermen og konkluderte da med at det ikke var straffespark.

Rundt fem minutter før full tid fikk Andrea Belotti en god sjanse for italienerne. Spissen traff imidlertid ikke helt rent og keeper Bounou fikk avverget. At keeperen var sist på ballen fikk imidlertid ikke dommer Taylor med seg og dømte utspark fra mål.

Helt på tampen hadde også spanjolene en god mulighet ved Suso. Mål ble det ikke og kampen gikk altså til ekstraomganger.