Gå til sidens hovedinnhold

- Sex-skandalene kunne skjedd her

SKYTTERKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Sex-skandalene overlapper hverandre i engelsk fotball, men ifølge Erik Thorstvedt kunne det også skjedd i Norge.

Etter åtte år i engelsk toppserie med Tottenham, og mange år på landslaget – som spiller og trener – har Erik Thorstvedt klare meninger om hvorfor sexskandalene avløser hverandre i Premier League.

Åtte spillere er nå under etterforskning etter en voldtekt av ei 17 år gammel jente. Samtidig ble Leeds-spilleren Jody Morris arrestert i en sex-sak tidligere denne uka.

- Et annet kvinnesyn

- Engelske unggutter har mindre respekt for kvinner enn det vi er vant til her hjemme. Vi har nok kommet litt lenger med likestilling her. Det er et annet kvinnesyn i England, sier Thorstvedt til TV 2 Nettavisen.

- Dessuten tror jeg engelske unggutter, både fotballspillere og vanlige, er litt mer ville enn tilsvarende i Norge, legger han til.

- Kunne dette skjedd i Norge?

- Det kunne selvfølgelig skjedd i Norge, men sjansene for at det skjedde i England var nok større, sier Thorstvedt.

- Penger å tjene

På grunn av popstjernestatusen og lønninger i mangemillioners-klassen, vil ikke Thorstvedt forhåndsdømme noen.

- Det er mange jenter som går til sengs med fotballspillere som vet at det er millioner å hente ved å gå til avisene etterpå. Men det er en uttalelse på generelt grunnlag. Jeg kjenner ikke disse sakene mer enn gjennom media, sier Thorstvedt.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter