RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Shaaban: - Blir gjerne i Norge

Rami Shaaban har ikke hastverk, og åpner for å bli i Norge også etter denne sesongen.

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Rami Shaaban har lenge ønsket seg til en større liga enn den norske, men tilbudene har foreløpig latt vente på seg. Men den tidligere Arsenal-keeperen lar seg ikke stresse.

- Har ambisjoner
FFKs svenske sisteskanse ble sjelden satt på de helt store prøvene i søndagens kamp mot Strømsgodset. Og Shaaban innrømmer at han ikke følte seg alt for komfortabel i striregnet på Fredrikstad Stadion.

- Det var rimelig kaldt til tider, ja, gliser han overfor Nettavisen etter årets siste hjemmekamp.

Den svenske landslagsmålvakten, som har kontrakt med Fredrikstad ut 2008-sesongen, har satt sinnene i kok hos mange FFK-supportere ved å flørte med andre klubber i lang tid. Akkurat det bryr han seg ikke nevneverdig om.

- Personlig synes jeg det er viktig at man har ambisjoner, og at man vil komme seg til en bedre liga dersom man får muligheten. Og det bør vel folk også forstå, sier han.

Savner sønnen
Shaaban har blitt linket til flere klubber, blant annet i Egypt, Tyrkia og hjemlandet Sverige. Men foreløpig har det ikke dukket opp noe konket.

- For å være ærlig, tenker jeg ikke så mye på det. Jeg har ikke hørt noe hittl, og får bare ta det som det kommer dersom noe skulle dukke opp, sier han.

- Hvor kan du tenke deg å spille?

- Det er vanskelig å si. Men jeg legger ikke skjul på at jeg trivdes veldig godt i England. Sverige er heller ikke utelukket, jeg savner tross alt sønnen min i Stockholm, forteller Shaaban, som raskt legger til:

- Men jeg jobber ikke på noen måte med å komme meg vekk. Jeg trives veldig godt i Fredrikstad, og blir gjerne værende i Norge hvis det må til.

- Sjokkerende Fifa-ranking
FFK-investor Terje Høili er derimot skråsikker på at Rami Shaaban forsvinner ut portene på Fredrikstad Stadion om ikke altfor lenge.

- Drømmen hadde jo vært om han for alvor viste seg fram for Sverige i det kommende EM slik at markedsprisen hans flyr i været. Men for å være ærlig tror jeg nok han forsvinner lenge før den tid, sier Høili til Nettavisen.

Selv tror Shaaban at et klubbskifte kan gjøre det enklere å ta opp kampen med Andreas Isaksson i det svenske landslagsmålet.

- Det er vel ingen tvil om at det vil ble enklere dersom jeg spiller for en europeisk storklubb. Men jeg må fokusere på det jeg skal gjøre, mens treneren som vanlig får oppgaven med å ta ut laget.

- Hva tenker du om at Norge har passert Sverige på Fifa-rankingen?

- Sjokkerende. Men det viser vel bare hva Fifa-rankingen egentlig er, Sverige har jo tross alt vist bedre resultater over tid enn hva Norge har gjort, gliser Rami Shaaban.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere