Shampo: - Det er helt utrolig

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Det er duket for en real thriller i Getligaen.

04.02.14 22:17

LILLEHAMMER - VÅLERENGA 2-5:

Tirsdag kveld tok Vålerengas iskrigere full pott borte mot Lillehammer, samtidig som Storhamar klarte å knipe poeng fra Stavanger Oilers i Getligaen.

Dermed blir det en svært spennende avslutning på det norske ligaspillet når fem runder gjenstår. Både VIF og Oilers står nå med 90 poeng i toppen.

I Vålerengas 5-2-seier scoret Jonas Oppøyen, Eric Chouinard, Brendan Brooks (2 mål) og Morten Ask målene. Trener Espen Shampo Knutsen var fornøyd med seieren.

- Det er en av våre bedre kamper denne sesongen. Det meste fungerer lagmessig og vi følger kamplanen 100 prosent, sier han til Nettavisen.

- Helt utrolig
Det var likevel Lillehammer som tok ledelsen ved Alexander Reichenberg. Samme mann reduserte også til 2-3 tidlig i tredje periode, uten at vertene kom nærmere.

- Ja, det ble litt spenning der, men vi slo raskt tilbake og Lillehammer fikk ikke det trykket de hadde ønsket. Vi gjør en bra match, til tross for at vi har mange skader, sier Shampo.

Til tross for at det nå blir en svært spennende duell mellom Oilers og Vålerenga om seriegullet denne sesongen, fokuserer ikke VIF-sjefen så mye på nettopp det.

Han er likevel litt overrasket over hvor jevnt det er mellom de to topplagene.

- Det er helt utrolig, at vi ligger likt etter så mange kamper. Det er moro og viser hvor jevnt det er i norsk ishockey. Alle kampene framover blir seriefinaler. Vi må vinne!

- Men jeg får vel kjøre det litt kjedelige «Vi ta én kamp av gangen»-svaret. Det hjelper ikke å ha vunnet i dag, om vi taper mot Tønsberg i neste kamp, sier VIF-sjefen.

Møter Oilers sist
Vålerenga møter altså Tønsberg i neste kamp, før møter med Rosenborg, Sparta Sarpsborg, og Frisk Asker venter. I siste seriekamp møter Vålerenga gullrival Oilers på Jordal Amfi.

- Det kan fort ende med at det blir avgjort der, sier Shampo.

I kampen om seriegullet hentet Shampo mandag inn forsterkninger. Den 38 år gamle svensken Pelle Prestberg skal være med å skyte osloklubben helt til topps.

- Han er selvfølgelig en offensiv spiller, som er bra i power play. Jeg håper han vil bidra offensivt for oss etter OL-pausen, sier treneren til Nettavisen.

Kan bli avgjørende
Den tidligere sverigeproffen kjenner godt til Prestberg fra sin tid i Djurgården. Prestberg spilte på samme tid i Färjestad. Prestberg har også mange sesonger bak seg i Leksand.

- Ja, jeg kjenner ham og vet at han har scoret mye mål. Jeg vet hva han er god for.

- Vra det på grunn av deg han kom til VIF?

- Det vet jeg ikke. Vi er et bra hockeylag og gode spillere vil spille for gode lag. Det var heller ikke så langt fra der han bor til Oslo. Det var nok en miks av disse tingene.

Shampo tror rutinerte Prestberg fort kan bli tungen på vektskålen i kampen om gullet.

- Ja, det tror jeg. Han har mye erfaring og vet hvor målet står. Vi håper han kan bidra, sier Vålerenga-treneren.

Resultater, Getligaen:
Lillehammer - Vålerenga, 2-5
Storhamar - Stavanger, 4-3 (e.f.)
Lørenskog - Sparta Sarpsborg, 2-6
Tønsberg - Rosenborg, 4-3
Stjernen - Frisk Asker, 2-4

Se tabellen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Getligaen

Mest lest på Sport

Annonsebilag